Ukmergės bendruomenių naujienos

Ims keistis miesto centras

Ukmergės miesto centras jau neilgai trukus ims neatpažįstamai keistis – šią savaitę Ukmergės rajono savivaldybėje pasirašyta Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis rekonstravimo rangos darbų sutartis. Planuojama, kad šių erdvių atnaujinimo darbai prasidės kitąmet, kai tik bus gautas šio, į Vilniaus regiono integruotų teritorijų vystymo programą įtraukto, projekto finansavimas.

Ukmergės miesto centre, šalia Švč. Trejybės bažnyčios, šią vasarą žydi ypatingai sukomponuotas gėlynas. Melsvų žydrūnų fone iš smulkiažiedžių begonijų suformuotas didžiulis rožinis kaspinas.

Rajono savivaldybė skelbia apie neįprastą vaikų vizitą – meras Rolandas Janickas sulaukė grupės ikimokyklinukų, kurie jam įteikė piešiniais iliustruotą prašymą dėl fontano įrengimo ir padovanojo pačių pagamintą savo svajonių fontano maketą.

Ukmergės rajono vadovai nutarė atsižvelgti į šalies architektų kritiką dėl mūsų centro pertvarkos. Projektą rengiančiai įmonei pavesta jį perdaryti. Pagrindinis dalykas, kurį nurodoma įgyvendinti, – palikti sveikus miesto centro medžius. Šią vasarą visuomenei pristatytame projekte jų buvo nelikę ir tai sukėlė didelį ukmergiškių pasipiktinimą.

Ukmergės centre pastatyta neįprasta – besisukanti akmeninė skulptūra. Ji ne tik sukasi, bet ir priglaudus ausį skleidžia garsą.

Ukmergės centrą netrukus papuoš dar vienas mažosios architektūros akcentas. Kauno gatvėje, priešais restoraną „Big Stone“, jam jau paruoštas postamentas. Čia bus pastatyta skulptoriaus Ričardo Širvelio akmeninė skulptūra „Miesto šnabždesiai“.

Lietuvos architektų rūmai (LAR), gavę Ukmergės miesto bendruomenės tarybos prašymą įvertinti Ukmergės miesto centro rekonstrukcijos projektinius pasiūlymus, surengė išvažiuojamąją architektūros ekspertų tarybą Ukmergėje. Ekspertus smarkiai nuvylė tiek šio projekto sprendinių kokybė, tiek nerezultatyvi Ukmergės savivaldybės pareigūnų koncentracija į formalius procedūrinius aspektus.

Miesto centre medžių nebeliks

Ukmergiškiams trečiadienį pristatyti Kultūros paveldo departamento patvirtinti Ukmergės centrinių viešųjų erdvių projektiniai pasiūlymai. Nuo pirminių variantų po derinimo jie smarkiai skiriasi. Vienas iš daugeliui skaudžiausių dalykų – aikštėje šalia Laisvės paminklo visai nebelieka senųjų medžių.

Ukmergė turi unikalų laikrodį

Ukmergės centre, Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje, ant iš esmės atnaujinto namo fasado sumontuotas naujas miesto laikrodis. Unikaliu laikrodžiu rodomas laikas matysis ir naktį.

Ukmergės centrinėje – Kęstučio – aikštėje  jau pastatyti kelių eismo ženklai, ribojantys automobilių stovėjimo laiką.

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų