Ukmergės bendruomenių naujienos

Aukščiausia papuošta eglė šiemet Ukmergėje švyti ne miesto centre, o prie vieno daugiabučio.

Duobėti daugiabučių kiemai, netvarkingi šaligatviai, baisios aikštelės – daugelio ukmergiškių rūpestis. Tačiau panašu, kad patiems nesiimant iniciatyvos teigiamų permainų gali sulaukti ne visi.

Ukmergėje sparčiausiai gražėja Užupio mikrorajonas. Būtent čia – daugiausia daugiabučių namų, kuriuos jau palietė arba dar palies renovacija. Kitur šia galimybe žavimasi mažiau arba atsinaujinti gyventojai išvis nenori.

VšĮ Būsto energijos ir taupymo agentūra paskelbė sureitinguotą finansuojamų daugiabučių namų projektų sąrašą pagal dar praėjusių metų spalio mėnesį aplinkos ministro paskelbtą kvietimą.

Savo kiemų aplinkos nenorintys tvarkyti daugiabučių namų gyventojai šią paslaugą gali gauti iš Ukmergės butų ūkio. Įmonei tuo tikslu teko pasirūpinti papildoma darbo jėga. Tačiau tvarkytojų darbu, už kurį reikia ir papildomai mokėti, patenkinti ne visi gyventojai.

Šį pavasarį Ukmergės daugiabučių gyventojams buvo pasiūlyta tvarkant namų kiemus pasinaudoti savivaldybės parama. Šis pasiūlymas didžiulio susidomėjimo nesulaukė, vis dėlto devynių daugiabučių gyventojai paraiškas pateikė, o kai kurie jau laukia darbų pradžios. 

Į automobiliais užgrūstus daugiabučių kiemus ne visada galint patekti specialiųjų tarnybų transportui, iniciatyvos imasi ugniagesiai. Gyventojams bus siūloma šalia namų rengtis kiek kitokias ar pertvarkyti esamas aikšteles. Tam reikės ir rajono savivaldybės pritarimo.

Šią savaitę kelios ukmergiškės kreipėsi į redakciją dėl daugiabučių kiemų.

Neiškels, bet planuoja asfaltuoti

Valerija, gyvenanti Žiedo g. 3 name, pasakojo apie netvarką, šiukšlyną, smarvę ir dulkes jų kieme. Į savivaldybę sako pramynusi visus kelius, tačiau valdininkai esą ničnieko nedaro.

Į redakciją kreipėsi net keli Deltuvos ir Kauno gatvių daugiabučių gyventojai, pasipiktinę jų mikrorajoną atakuojančiomis varnomis. Žmonės pasakojo, kad šį pavasarį situacija tapo tiesiog kritinė. Varnos apspito jų rajoną, masiškai suka lizdus ir dergia aplinką.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų