Ukmergės bendruomenių naujienos

Įvedamas vasaros laikas

Šį sekmadienį Lietuvoje bus įvedamas vasaros laikas – laikrodžių rodykles reikės pasukti viena valanda pirmyn.

Ukmergės rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriuje, 25 ir 33 kabinete, galima pasiimti vadinamąjį parkavimo laikroduką – transporto priemonių atvykimo laiką nurodantį laikrodį.

Laikrodis vėl „streikuoja“

Unikaliu vadinamas Ukmergės miesto laikrodis su baltų ženklais – tikra bėda. Vos pargabentas iš Italijos meistrų, jis ir vėl „streikuoja“ ir rodo kas papuola.

Vienuolyno gatvėje esantis dvigubas laikrodis pagaliau vėl skaičiuoja laiką. Jo mechanizmas ne vieną kartą buvo remontuojamas Italijoje. Kitas, taip pat italų remontuotas, miesto laikrodis turėjo pradėti eiti šį pirmadienį. Bet koją pakišo iš pradžių lietus, paskui susirgo meistras.

Daugiau nei 10 tūkst. eurų kainavusį, tačiau vos kelias savaites ėjusį miesto laikrodį galėjo pagadinti ant rodyklių nutūpę balandžiai. Tai viena iš gedimo prielaidų. Projektuojant laikrodį, kabantį ant pastato Vilniaus ir Vytauto gatvių kampe, tokie pavojai nebuvo numatyti.

Laikrodis – tikra mistika...

Ukmergei tiesiog nesiseka su laikrodžiais... Tik tokią išvadą galima daryti po to, kai nebe pirmą kartą sugedo dvigubas Vienuolyno gatvėje esantis laikrodis, o naujasis, ką tik sumontuotas Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje, ėmė rodyti nebe tą laiką.

Miesto šventės išvakarėse oficialiai pristatytas naujas Vilniaus ir Vytauto gatvių sankryžą papuošęs laikrodis.

Ukmergė turi unikalų laikrodį

Ukmergės centre, Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje, ant iš esmės atnaujinto namo fasado sumontuotas naujas miesto laikrodis. Unikaliu laikrodžiu rodomas laikas matysis ir naktį.

Kol laukiama vienoje pagrindinių miesto sankryžų vėl atsirasiančio laikrodžio, ukmergiškiai pasigedo dar vieno – buvusiojo Vienuolyno gatvėje. Pasirodo, jis jau ne pirmą kartą išvežtas taisyti net į... Italiją.

Po kelerių metų pertraukos miestas ir vėl turės savo laikrodį. Jis atsiras vienoje pagrindinių Ukmergės sankryžų, kurioje laikrodžio būta ir anksčiau.

Puslapis 1 iš 2

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų