Ukmergės bendruomenių naujienos

Antradienį į susitikimą sukviesti rajono seniūnai ne tik išsakė savo problemas, bet ir buvo informuoti apie mūsų rajone atliekamą mokslinį tyrimą.

Vyresnio amžiaus žmonės, vartojantys seleno ir kofermento Q10 papildus, gali pasidžiaugti ne tik per pusę sumažėjusiu mirties atvejų dėl širdies ir kraujagyslių ligų skaičiumi, bet ir geresne gyvenimo kokybe, didesniu atsparumu ligoms, didesne energija, palyginti su tais, kurie papildų nevartoja.

Apdovanojimų tvarką keis

Moks­lo ir ki­tais pa­sie­ki­mais pa­si­žy­mė­ju­siems ra­jo­no vai­kams prieš Ka­lė­das skir­ta pus­tre­čio tūks­tan­čio eu­rų. Į sa­vi­val­dy­bė­je vy­ku­sį ap­do­va­no­ji­mų ren­gi­nį mo­ki­niai, tė­ve­liai, pe­da­go­gai pa­kvies­ti pir­ma­die­nį. 

Dve­jus me­tus tru­kęs pro­jek­tas „Mo­kau­si iš ki­no“ su­lau­kė di­de­lio su­si­do­mė­ji­mo: fil­mus žiū­rė­jo ir kar­tu su pro­fe­sio­na­lais juos ana­li­za­vo per 18 tūkst. Lie­tu­vos moks­lei­vių. Jie pa­tys kū­rė trum­pa­met­ra­žius fil­mus, ku­rie vie­šai de­monst­ruo­ti ki­no te­at­ruo­se.

Geriausiems už mokslą mokantiems bakalauro ir vientisųjų studijų studentams valstybė kompensuoja studijų kainą. Šį rudenį kompensacijas gaus 9,8 proc. studentų. Lyginant su ankstesniais metais jų dalis gerokai išaugo ir beveik pasiekia nustatytą maksimalią 10 proc. ribą. 

Rugsėjo 24 d. ūkio ministras Evaldas Gustas per universitetų ir verslo forumą „Talentų ugdymas inovacijomis grįstai ekonomikai“ pabrėžė mokslo ir verslo bendradarbiavimo reikšmę didinant ekonomikos konkurencingumą, įvardijo Ūkio ministerijos vykdomas priemones, skatinančias glaudesnį verslo ir mokslo bendradarbiavimą.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų