Spausdinti šį puslapį

TV laidoje – apie grafų Kosakovskių giminę

Grafo Stanislovo Kosakovskio fotografija. Grafo Stanislovo Kosakovskio fotografija.

Kovo 12 d. 8.30 val. BTV televizija rodys istorinę dokumentinę  TV apybraižą apie Vaitkuškio dvare gyvenusių grafų Kosakovskių giminę.

Istorinės dokumentikos laidoje „Brydės“ bus pasakojama apie neeilinę asmenybę – grafą Stanislovą Kosakovskį ir jo tėvų, Sankt Peterburgo aristokratų, šeimą, mezgusią ryšius su tuometine Prancūzijos aukštuomene.

Kam grafas perdavė filantropines, kultūrines idėjas, iki tol gyvavusias keliose Kosakovskių kartose, bus atskleista laidoje „Brydės“ jau šį šeštadienį 8.30 val. per BTV.

Kas paskatino laidos kūrėjus ieškoti Onorė de Balzako sąsajų su Ukmergės kraštu? Ar ukmergiškiai žino apie grafienės Aleksandros de Leval amžinojo poilsio vietą Pašilės kapinėse?  Kaip grafas Stanislovas gyveno Vaitkuškyje, kuo jis domėjosi, ką mecenavo?

Apie didžiulį grafo norą įamžinti savo kilmę, giminės geneologiją, virtusį aistra 19-ojo amžiaus technikos naujovei – meninei fotografijai, pasakojama premjerinėje laidoje „Brydės“ jau šį šeštadienį per BTV.

Laida kartojama sekmadienį 10 val. per INFO TV.

Ukmergės naujienos

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)