Spausdinti šį puslapį

„Aš žinau, ką skaitei aną vasarą...“

Ukmergiškės su poete, vertėja Lidija Šimkute-Pocius iš Adelaidės, Australijos (kairėje). Tatianos Urazovos nuotr. Ukmergiškės su poete, vertėja Lidija Šimkute-Pocius iš Adelaidės, Australijos (kairėje). Tatianos Urazovos nuotr.

Toks šūkis lydėjo Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje keturias dienas trukusį Skaitymo festivalį, kuriame dalyvavo ir Vlado Šlaito viešoji biblioteka.

Festivalyje buvo susumuoti akcijos „Vasara su knyga“ rezultatai, apdovanoti nugalėtojai. Su suvenyrais grįžo ir ukmergiškės Vaikų literatūros skyriaus atstovės Jolanta Žvirblytė bei Rita Chmieliauskienė. Visą vasarą jauniesiems skaitytojams Ukmergėje ir Vepriuose buvo siūlomos pramogos – jie klausėsi pasakų, skaitė knygas pačiose netikėčiausiose erdvėse, gamino laivelius, aitvarus, piešė, lipdė, muzikavo.

Festivalio svečiams teko nemažai pavargti, kol apėjo visus stendus, kūrybines dirbtuves, literatūrinės vaistinės palapines su šimtais spalvingų receptų kiekvienam gyvenimo atvejui. Žiūrovai buvo kviečiami į knygų pristatymus, koncertus, spektaklius, žaidimus.

Ukmergiškių komanda – direktorė Rasa Griškevičienė, Bibliografijos-kraštotyros skyriaus vedėja Sigita Astikienė, administratorė Tatiana Urazova festivalio knygų mugėje pristatė bibliotekos leidybinę veiklą: išleistas knygas, kalendorius, lankstinukus, knygų skirtukus, puodelius, rašiklius, lipdukus...

Stilizuotas senovinis rėmas buvo tarsi langas į Ukmergę, papuoštas Vlado Šlaito kūrybos posmais ir juose apdainuotos tėviškės gamtos, dangaus, piliakalnio, Žemaitkiemio ežero nuotraukomis. Fotografuodama Sigita net vaivorykštę tame danguje „nutvėrė“ – visai kaip V. Šlaito eilėraštyje.

Vaišino bibliotekininkės festivalio dalyvius ukmergietišku kulinarijos paveldu – duona, duoniukais, saldžiais baravykais, sūriu, medumi ir kitais gardėsiais.

Susižavėjusi Ukmergės duonos skoniu, mugės viešnia iš Australijos, poetė ir vertėja Lidija Šimkutė-Pocius pažadėjo kitą pavasarį būtinai atvykti į mūsų miestą. Tuo labiau jog ukmergiškė atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle dainuoja dainas pagal jos tekstus, todėl poetė pasiryžusi būtinai aplankyti ir mūsų kraštą.

Kaip, beje, ir aktorė Dalia Rasa Jankauskaitė, mugės metu šalia įsikūrę Vladislavo Sirokomlės muziejaus šeimininkai, asociacijos „Slinktys“ pirmininkas Juozas Žitkauskas, įteikęs dovanų Ukmergės bibliotekos skaitytojams naują jaunųjų rašytojų kūrybos rinkinį „Literatūrinės slinktys 2016“.

Iš Kauno atvykęs žurnalo „Naujoji Romuva“ vyriausiasis redaktorius Andrius Konickis džiaugėsi tarp bibliotekos leidinių aptikęs pirmąją tada dar keturiolikmečio Vainiaus Bako poezijos knygelę „Lietaus spalvos“.

Andriaus redaguojamame leidinyje per kelis numerius buvo spausdinamas poeto, literatūrologo V. Bako magistro darbas, skirtas Vlado Šlaito asmenybei ir jo kūrybai.

A. Konickis prisipažino seniai buvęs Ukmergėje, todėl kalbins bičiulį poetą Alfą Pakėną vykti drauge į Žemaitkiemį – artėja Vlado Šlaito poezijos atlaidai...

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)