Ukmergės istorijos naujienos | Senoliai - Ukzinios.lt

Miškams atsodinti sulaukė paramos

VĮ Valstybinių miškų urėdijos Ukmergės regioninis padalinys baigia įgyvendinti stichinių nelaimių pažeistų miškų atkūrimo projektą.

Dėl alinančios kaitros miškų gaisringumas kai kur pasiekė aukščiausią klasę. Gaisrų neišvengta ir mūsų rajone. Miškininkai įspėja, kad, nesiliaujant karščiams ir nesulaukus gausaus lietaus, gali būti apribotas gyventojų lankymasis miškuose.

UAB „Ukmergės šiluma“ kolektyvas su šeimos nariais dalyvavo miško sodinimo talkoje. 

Darbą palieka keliolika Ukmergės Miškų urėdijos darbuotojų. Tarp jų – ir urėdas Vigantas Kraujalis.

„Suintrigavo informacija, kad Ukmergės rajono miškuose dar dygsta voveraitės, todėl savaitgalį atvykę į sodybą su žmona apžergėme dviračius ir numynėme į mišką. Voveraičių dar šiek tiek radome, tačiau labai nuliūdino kai kas kita“, – laiške redakcijai rašo savaitgaliais į Ukmergę dažnai atvykstantis vyras.

Miške mirė grybautojas

Rugsėjo 16 d. skaudi nelaimė nutiko Veprių seniūnijos miške.

Lietuviai yra aistringi grybautojai, o grybai neretai jiems – visai ne maisto patiekalas, o malonumas ir pomėgis. Šiuo trumpalaikiu malonumu Ukmergės miškuose šiuo metu gali mėgautis kiekvienas nebijantis erkių ir lietaus. Miškuose pasipylė baravykai, raudonviršiai, lepšiukai, kazlėkai ir kitokie grybai.

„Turiu nuosavo miško, bet prie jo nėra privažiavimo“, – Lietuvoje taip gali pasakyti apie 5 tūkst. privačių miškų savininkų. Tokia situacija susiklostė dėl keleto priežasčių – kažkas galėjo būti pražiūrėta formuojant valdas ir esantis keliukas nebuvo įtrauktas į kadastrą arba kelias tiesiog savavališkai užariamas, nekreipiant dėmesio į tai, kad jis servitutinis.

Ukmergės miškų urėdijai šis laikotarpis – sudėtingas ir kupinas nežinomybės. VĮ Ukmergės miškų urėdijos urėdas Vigantas Kraujalis sako, kad apie įmonės ateitį jis, kaip ir kiti šalies urėdai, informacijos neturi. Tuo tarpu kai kurie darbuotojai jau palieka įmonę.

Pareigūnai sodino mišką

Ukmergės rajono policijos komisariato darbuotojai kiekvieną pavasarį talkina Siesikų girininkijai sodinant mišką. Šiais metais gegužės 3 dieną vykusi talka prasidėjo neįprastai. Pirmiausia miškininkai surengė ekskursiją. Visi nuvyko į Klikūnų mišką įvertinti darbo, atlikto prieš šešerius metus. Anuomet tai buvo tuščia biržė, dabar – ąžuoliukų jaunuolynas. Urėdo pavaduotojas Vilius Palionis pasidžiaugė, kad medeliai gerai prigyja.

Puslapis 1 iš 3

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų