Ukmergės istorijos naujienos | Senoliai - Ukzinios.lt

Viena įspūdingiausių rajono švenčių minint 144-ąsias Prezidento Antano Smetonos gimimo metines, į Užugirį sukvietė būrį ukmergiškių ir rajono svečių. Šiųmetėse Smetoninėse skambėjo iškilmingos kalbos, Prezidento sveikinimas ir koncertas, rinkta gražiausia, protingiausia ir elegantiškiausia šventės ponia. Taip pat buvo renkamos aukos kitais metais iškilsiančiam Prezidento Antano Smetonos paminklui.

Jau ne pirmą rugpjūtį į Užugirio kiemą (taip tarpukaryje vadintas prezidento Antano Smetonos dvaras) renkasi svečiai. Išklausę prezidento sveikinimo, visi švenčia Antano Smetonos gimtadienį.

Svečiai iš visos šalies ir Ukmergės ateinantį šeštadienį, rugpjūčio 5 dieną, rinksis Užugiryje, prezidento Antano Smetonos dvare.

Paminėtas Prezidento gimtadienis

Kasmet rugpjūtį Užugirio kieme, Prezidento Antano Smetonos vasaros rezidencijoje, šurmuliuoja minia žmonių. Čia galima pamatyti šventiškai pasipuošusias ponias ir ponus, tarpukario laikų karininkus, paklausyti to meto muzikos. Tokioje aplinkoje vyksta jau ir visoje šalyje garsios Smetoninės – šventė, skirta paminėti pirmojo Lietuvos prezidento gimtadienį.

Kviečia ir vėl pažaisti tarpukarį

Šį šeštadienį Prezidento Antano Smetonos dvare Užugiryje vėl laukiama svečių Smetoninėse. Juos dvaro aplinka šįkart pasitiks kiek kitokia. Šventės rengėjai žada ir naujų pramogų. 

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų