Ukmergės istorijos naujienos | Senoliai - Ukzinios.lt

Maudytis nepataria

Šventosios upėje ties miesto stadionu maudytis nerekomenduojama. Žarninių enterokokų skaičius čia du kartus viršija higienos normas.

Šeštadienį Ukmergė tapo pačia karščiausia vieta visoje šalyje. Čia surengtoje „Pirties dienoje“, kurioje sulaukta Lietuvos ir užsienio pirtininkų, garo duota su kaupu.

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, bendradarbiaudama su Ukmergės rajono savivaldybe, rengia „Siesarties kraštovaizdžio draustinio tvarkymo ir pritaikymo lankymui projektą“. Planuojama sutvarkyti Siesarties slėnį ir pritaikyti lankymui gamtos ir kultūros paveldo vertybes.

Pradėti Ukmergėlės upelio, kurį tarp ukmergiškių įprasta vadinti Vilkmergėlės vardu, valymo ir remonto darbai. Jie būtini, nes apaugęs upelis ne tik gadina vaizdą, bet ir kelia nepatogumų gyventojams.

Prašo gelbėti upelį

Į redakciją paskambinusi Šlaitų gatvės gyventoja guodėsi labai apaugusia tvenkinio šios gatvės pradžioje užtvankėle. Iš jos išteka per Ukmergę čiurlenantis Vilkmergėlės upelis.

„Užtvanka baigia užakti,  tvenkinys užkimštas bebrų nuverstais medžiais. Vanduo greitai visai nepratekės upeliu. Ten būtinai reikia ką nors daryti“, – kalbėjo pristatyti nenorėjusi moteris.

Šia teritorija rūpinasi Ukmergės seniūnija. Tačiau miesto seniūnė Zita Pečiulienė sakė, jog tvarko teritoriją pagal seniūnijos išgales.

„Tikrai turime mieste ir daugiau vietų, kur reikia darbo jėgos. Ta vieta nėra prioritetas“, – sakė seniūnė. Pasak jos,  minėtoje vietoje investicijos užtvankos rekonstrukcijai nėra numatytos.

Z. Pečiulienė atkreipė dėmesį, jog gyventojai ir patys turėtų labiau rūpintis, jei nori, kad šalia jų namo aplinka būtų gražesnė. Džiaugėsi panašiais pavyzdžiais, kaip patys ukmergiškiai tvarko tą patį palei jų namus tekantį Vilkmergėlės upelį.

Šventojoje – gelbėjimo darbai

Šiomis dienomis mieste, Šventosios upėje, galima stebėti kiek neįprastus vaizdus: ugniagesių atliekamus darbus. Tai – ne realus pavojus, o mokymai, kuriuose dalyvauja ugniagesiai.

Baidares „okupuoja“ aferistai

Vasaros pramogos apkarsta ne tik poilsiautojams, bet ir jų siūlytojams. Nuo aferistų nukenčia net baidares nuomojantys asmenys, kurie patiria didžiulių nuostolių.

Ukmergės rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras informuoja, kad rugpjūčio 19 d. vykdyta vandens kokybės stebėsena rajono savivaldybėje labiausiai gyventojų pamėgtose maudymosi vietose.

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų