Spausdinti šį puslapį

Sukvietė į dailės plenerą

Romualdos Zareckienės nuotr. Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytojos Vilma Retienė, Zita Dikienė ir menininkas Viktoras Žentelis. Romualdos Zareckienės nuotr. Dukstynos pagrindinės mokyklos mokytojos Vilma Retienė, Zita Dikienė ir menininkas Viktoras Žentelis.

Ukmergės rajono dailės mokytojų būrelis kartu su Rajono mokytojų centru suorganizavo plenerą „Mokytis – išmintinga, kurti – dieviška“.

Pleneras Vepriuose vyko savaitgalį, Mokytojų dienos išvakarėse. Ruduo padovanojo nusiteikusiam kūrybai dailės mokytojų būreliui nuostabų orą, šiltas spalvas, suteikiančias kūrybai ir bendravimui puikų jausmą.

Plenere dalyvavo dailės mokytojai Audronė Vainauskienė, Rimantas Grigucevičius, Jolita Grigucevičienė, Irina Vaskelienė, Gvida Rinkevičienė, Laima Žentelienė, Zita Dikienė, Romualda Zareckienė, muzikos mokytoja Vilma Retienė.

Aplankėme menininkų Rūtos ir Česlovo Lukenskų sodybą. Dirbtuvėje prie paveikslų, asambliažų, instaliacijų diskutavome apie dailės mokytojo išskirtinį vaidmenį, ugdant vaiko kūrybingumą, vedant mokinį per meno pasaulio kelius.

Užsukome ir į netoliese esančią menininkų Oksanos Judakovos ir Arūno Kulikausko sodybą, šeimininkų buvome šiltai sutikti. Oksana aprodė ekologišką sodybą, pavaišino dilgėlių ir anyžių arbata, naminiu sūriu, pyragu, įvedė į būsimas dirbtuves, kuriose tvyro kūrybinė atmosfera.

Grįžę į stovyklavietę, pasistatėme molbertus, pasiruošėme tapybos priemones ir nėrėme į sąlytį su peizažu: Šventosios upės tėkme, praskrendančiomis gulbėmis, nusidažančiais rausvais, gelsvais, oranžiniais lapuočiais, įvairiaspalve pieva. Net nusileidus saulei tapėme – toks didelis noras buvo pagauti akimirkos vaizdą, jį pajausti ir išlieti teptukų potėpiuose.

Šiame plenere pirmą savo etiudą nutapė Dukstynos muzikos mokytoja Vilma Retienė. Plenerą aplankė menininkas Viktoras Žentelis, su juo diskutavome apie kūrybą.

Antrą plenero dieną surengėme nutapytų etiudų ekspoziciją. Priėjome prie išvados, kad jie labai skirtingi. Juk kiekvienas turime individualų matymą, renkamės skirtingą vaizdavimo būdą, spalvinius derinius, kompozicijas.

Nusprendėme, kad negalima tiksliai atkartoti realybės, nes tai ir nėra kūrybos tikslas. Bet kūryba galima perduoti žinią. Šį kartą savo kūriniais perduodame ir sveikinimus kolegoms – su Mokytojų diena.

Zita DIKIENĖ

Dukstynos pagrindinės mokyklos dailės mokytoja metodininkė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)