Gedimino Nemunaičio nuotr. Šalinami eismui trukdantys medžiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šalinami eismui trukdantys medžiai.

Važiuojant senuoju Vilniaus keliu už Vaitkuškio kaimo šalikelėje kertami seni medžiai. Nemaža dalis jų jau iškirsta, vykdomi aplinkos tvarkymo darbai.

VĮ „Vilniaus regiono keliai“ Ukmergės kelių tarnybos viršininkas Zigmantas Kupčinskas pasakojo, jog toks nurodymas gautas iš Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos.

Pasak pašnekovo, kertami medžiai, esantys kelininkų nuosavybės ruože. Mat pagal šalyje galiojančius europinius standartus medžiai, esantys kelininkų nuosavybės ruože, tai yra šalikelėje, ir trukdantys eismui, turi būti pašalinami.

„Lūžta šakos ar net patys medžiai. Jau seniai gauname vairuotojų skundų, kad nesaugu važiuoti šiuo keliu, o ypač per didelį vėją“, – sako Z. Kupčinskas.

Viršininkas aiškina, jog kertami medžiai yra seni – dauguma jų sodinti gerokai daugiau nei prieš pusšimtį metų. Anot jo, pavojingiausios yra aukštaūgės tuopos.

Jau buvo gautas skundas ir dėl apgadinto automobilio – ant jo užkritusi šaka aplamdė variklio dangtį.

Tačiau kertamos ir obelys. Nors jos lūždamos didelės žalos ir negali pridaryti, iki pat žemės nulinkusios jų šakos – puiki priedanga laukiniams žvėrims, o tuo pačiu ir pavojus keliu važiuojantiems vairuotojams.

„Vairuotojams matomumas visai kitoks, kai šalikelė žemais medžiais neapaugusi. O iš tų obelų menka nauda buvo. Kai kas iš pakelės obuolius raškydavo ir priduodavo. Tas sultis su švinu paskui patys ir pirkdavome“, – svarsto pašnekovas.

Tačiau, anot J. Kupčinsko, plynai šalikelė nebus iškertama. Paliekamos eglaitės, beržai. Net krūmokšniai, augantys toliau nuo kelio, liks nepaliesti kirvio. Mat jie atlieka barjero nuo žiemą pustomo sniego funkciją.

  1. Kupčinskas pasakojo, jog darbus vykdo ukmergiškiai – individuali Aivaro Sutkaus įmonė.

Sutartį su šia įmone sudarė VĮ „Vilniaus regiono keliai“. Papildomų lėšų „Vilniaus regiono keliams“ nekainuos – įmonė medžius nupjauti ir pakelę sutvarkyti įsipareigojo mainais už iškirstą medieną.

Taip pat sutartyje numatyta, kad medžius kertanti įmonė turi susmulkinti ir šakas, jas išvežti bei sutvarkyti visą pakelę.

Dėl minėtų priežasčių jau yra išvalytos ir Kėdainių, Panevėžio, Molėtų kelių šalikelės. Molėtų kelyje šie darbai sutapo su kelio remonto darbais.

  1. Kupčinskas sako, kad senojo Vilniaus kelio nuo Ukmergės link autostrados rekonstruoti kol kas nesiruošiama.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # apafijodimila 2019-09-06 19:07
Buy Amoxicillin Online: http://mewkid.net/order-amoxicillin/ Buy Amoxicillin Online tfn.xafn.ukzinios.lt.kku.kv http://mewkid.net/order-amoxicillin/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų