Spausdinti šį puslapį

Konferencijos svečias – ministras

Renginys buvo skirtas automobiliui. Renginys buvo skirtas automobiliui.

Gegužės 13-ąją Ukmergėje viešėjo susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Svečias susitiko su rajono meru Rolandu Janicku, apsilankė Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje vykusioje pirmojo pasaulyje automobilio 130-ies metų gimtadienio šventėje, apžiūrėjo  technikos parodą, pasveikino konferencijos „Automobilizacija, ekologija ir saugaus eismo problemos Lietuvoje ir jų galimi sprendimo būdai“ dalyvius.

Ministro teigimu, prieš daugiau nei šimtmetį stebuklu laikyti automobiliai dabar jau nieko nebestebina. Tačiau kokie primityvūs mums beatrodytų pirmieji automobiliai, jų reikšmė transporto istorijai išties didelė. Juk taip buvo atverta nauja – automobilizmo – era.

Ministras kalbėjo apie tai, kad šiais laikais vis dažniau dairomės jau į ateities kelių transportą – elektromobilius, o transporto eismą keliuose pamažu pradeda reguliuoti išmanieji šviesoforai.

„Kai pernai lapkritį lankiausi Seule, teko pasivažinėti ir išmaniuoju keliu, kur kelias „kalba“ su automobiliu, o šis – su greta, tam tikru atstumu, važiuojančiais kitais automobiliais. Jie vienas kitą girdi ir leidžia vairuotojui iš anksto priimti tinkamus ir teisingus sprendimus“, –  sakė R. Sinkevičius.

Susisiekimo ministerija viena pirmųjų šalyje įsigijo tarnybinį elektromobilį ir jau įvertino šio pasirinkimo privalumus – gerokai mažesnes eksploatacijos sąnaudas ir nulinę oro taršą. Automobiliu su dyzeliniu varikliu nuvažiuoti 100 km ministerijai kainuoja maždaug 11 eurų, elektromobiliu – vos apie 2 eurus, t. y. išlaidos daugiau nei 4,5 karto mažesnės.

Ministerija rengia Elektromobilių įkrovos infrastruktūros plėtros koncepciją, kurioje bus numatyta galimybė plėsti įkrovos stotelių tinklą panaudojant ir ES paramą. Planuojama iki 2020 m. sukurti ir išplėtoti elektromobilių įkrovos infrastruktūrą didžiuosiuose Lietuvos miestuose ir kurortuose, taip pat pagrindiniame šalies kelių tinkle – tarptautinėse automagistralėse.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)