Spausdinti šį puslapį

Padovanojo šachmatus

Dovana buvo iškart išmėginta. Dovana buvo iškart išmėginta.

Jaunieji Ukmergės šachmatininkai, lydimi trenerės Virginijos Savickienės, aplankė Linkuvos socialinės globos namus ir suteikė čia gyvenantiems žmonėms naują pramogą – padovanojo šachmatus.

Pakruojo rajone esančiuose Linkuvos socialinės globos namuose gyvena per 300 įvairią negalią turinčių žmonių. Jie labai kūrybingi: laisvalaikiu pina iš vytelių, lipdo, kuria iš odos, medžio, gamina žvakes.

Dabar globos namų gyventojai turės dar vieną pramogą – žais šachmatais. Šachmatų klubas „Juodasis rikis“ padovanojo linkuviškiams turnyrinių šachmatų komplektą.

Asociacija „Gigant Chess“, kuriai vadovauja Gintas Zybartas, gyventojus taip pat nudžiugino – atvežė didžiuosius šachmatus.

Visiems, norintiems susipažinti su šachmatų žaidimu, asociacijos vadovas pravedė pamokėlę apie figūrų ėjimus.

„Gigant Chess“ prieš metus tokią pačią dovaną yra palikusi ir Ukmergei.

Didžiaisiais šachmatais pirmą ėjimą simboliškai padarė Linkuvos socialinės globos namų direktorius Saulius Žaromskis.

Ukmergiškiai Martynas Dolmantas ir Normantas Noreika su didžiaisiais šachmatais pademonstravo žaibo partiją, kai kiekvienam yra skirta tik 5 min. iki partijos pabaigos.

Vaikai žaidė šachmatais su globos namų šachmatininkais, paaiškindavo, pamokė ir patys paprastai, nuoširdžiai bendravo su negalią turinčiais žmonėmis.

Atsidėkodami globos namų gyventojai svečius apdovanojo rankų darbo suvenyrais.

Pakeliui namo ukmergiškiai aplankė Burbiškio dvarą, kur grožėjosi žydinčiomis tulpėmis.

Trenerė V. Savickienė pasakojo, kad ši kelionė surengta pagal neformalaus ugdymo programą „Šachmatai – linksmai, išradingai ir aktyviai“.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)