Spausdinti šį puslapį

Miestą švarins moksleiviai

Miestą švarins moksleiviai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Miestą švarins moksleiviai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nuo liepos mėnesio iki vasaros pabaigos Ukmergės viešąsias erdves kasdien tvarkys kelios moksleivių brigados. Moksleiviai įdarbinti pagal viešųjų darbų programą. Darbus jiems skirstys Ukmergės miesto seniūnija.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, kad vasarą padirbėti norintys moksleiviai seniūnijoje pradėjo registruotis  dar spaudžiant speigui – sausio-vasario mėnesį. Iš viso šiuo metu užsiregistravo 40 mokinių, kuriems jau suėjo 16 metų.

Deja, visiems darbų greičiausiai neužteks, nes vietų yra 16. Tiesa, stengsis įdarbinti kiek daugiau moksleivių, sutrumpindami kiekvienam darbo laiką.

Z. Pečiulienė pasakojo, kad kai kuriuos labai gerai pernai užsirekomendavusius moksleivius ji pakvietė dirbti pati. Juk smagu, kai ateina tikrai dirbti, o ne tinginiauti norintis jaunas žmogus.

Kaip ir pernai, moksleiviai pagal viešųjų darbų programą dirbs liepos ir rugpjūčio mėnesį. Kraus šakas, tvarkys šiukšlynus, kapines, šluos lapus, dirbs kitus darbus.

Seniūnė džiaugiasi, kad jauni žmonės iniciatyvūs, siekia įsidarbinti – tai puiki iniciatyva. Be jaunų rankų Ukmergė tikrai neatrodytų tokia graži.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)