Spausdinti šį puslapį

Vienos remontuojamos, kitos apie tai svajoja

Tvarkoma Užupio pagrindinės mokyklos aplinka. Vaidotės Šantarienės nuotr. Tvarkoma Užupio pagrindinės mokyklos aplinka. Vaidotės Šantarienės nuotr.

Artėjant naujiems mokslo metams kai kuriose rajono mokyklose vyksta remonto darbai, pinigai investuojami ir į aplinkos tvarkymą. Už statybas atsakingi rajono savivaldybės specialistai tikina, kad nė vienoje mokykloje statybininkų plaktukai mokslo metais jau nekaukšės – darbai bus baigti dar rugsėjį.

Šiuo metu aplinka tvarkoma prie Užupio pagrindinės mokyklos. Jos direktorės pavaduotojas ūkio reikalams Eugenijus Ramoška pasakojo, kad statybininkai triūsia prie pagrindinio įėjimo. Čia buvo nuimtos senos plytelės, klojamos trinkelės, keičiami bordiūrai, klojami takai.

Naujas asfaltas klojamas ir kieme šalia šalutinio įėjimo.

Pačiai įstaigai beliks pasirūpinti želdiniais, gėlynais, mat visi senieji vykstant statyboms išnaikinti. Nepasikeitęs liks tik vidinis mokyklos kiemelis – tam lėšų nebeužteko.

E. Ramoška tikisi, kad statybų darbai priešais mokyklą iki rugsėjo bus baigti.

Pasak rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialisto Piotro Grigorjevo, Užupio pagrindinė mokykla pagal valstybės investicijų programą etapais tvarkoma jau daugiau kaip dešimtmetį. Kasmet tam skiriama numatyta pinigų suma. Šiųmetinis biudžetas – 102 tūkst. Eur.

Pagal tą pačią programą ankstesniais metais suremontuotas visas mokyklos vidus: grindys, lubos, elektros instaliacija, nudažytos sienos, atnaujinta šildymo sistema. Jau anksčiau buvo pakeistas pastato stogas. Savivaldybės skelbtą konkursą darbams atlikti yra laimėjusi „Ukmergės statyba“.

P. Grigorjevas pasakojo, kad pagal valstybės investicijų programą remontuojama ir Jono Basanavičiaus gimnazija. Tai taip pat tęstinis projektas, kuriam šiemet buvo numatyta 116 tūkst. eurų. Už šiuos pinigus perdaromos pirmo aukšto koridoriaus grindys, sienos, lubos, keičiama elektros instaliacija, taip pat antrame aukšte keičiama šildymo sistema. Darbus numatyta pabaigti iki rugpjūčio vidurio.

Dar viena mūsų rajono ugdymo įstaiga, kurioje šiuo metu triūsia statybininkai, – Siesikų gimnazija. Vienas šio pastato aukštas remontuojamas visiškai, kitame – atskiri kabinetai.

Šiam tęstiniam projektui Vyriausybė šiemet skyrė 116 tūkst. Eur. Darbus taip pat numatyta baigti vasaros pabaigoje.

Pagal Klimato kaitos programą neseniai buvo atnaujintos Pabaisko, Veprių, Želvos pagrindinės mokyklos.

Tuo tarpu Dukstynos, Vidiškių pagrindinės mokyklos, Taujėnų gimnazija tebegyvena renovacijos laukimo viltimi.

Vidiškių pagrindinės mokyklos direktorė Laimutė Strelčiūnienė pasakojo, kad jų mokyklos pagrindinis pastatas nematė renovacijos jau pusę amžiaus. Jis statytas 1967 metais. Taip pat nerenovuotas priestatas, statytas 1980 m. Vieninteliai rimtesni darbai – prieš dešimtmetį pakeisti mokyklos langai.

Nepaisant to, direktorė tikina iš įstaigos svečių nuolat sulaukianti komplimentų dėl gražios aplinkos. Mat daugelį kosmetinio remonto darbų įstaiga atlieka pati pasitelkusi pagal viešųjų darbų programą dirbančius asmenis. Taip pat mokykloje pakeisti visi baldai.

Tiesa, šiemet pagaliau sulaukta gerų žinių. Pastatas bus renovuojamas. Jau numatyta keliasdešimt tūkst. Eur darbų projektavimui.


Įtempiamos lubos Vilniuje gera kaina cempianos.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)