Spausdinti šį puslapį

Atidaryta renovuota žiūrovų salė

Salėje – naujos ir patogios kėdės. Salėje – naujos ir patogios kėdės.

Pagaliau baigta Ukmergės kultūros centro žiūrovų salės renovacija. Trečiadienį vyko iškilmingas salės atidarymas, į kurį atvyko rajono vadovai, darbų rangovai, svečiai. Laukta ir paskutines dienas šias pareigas einančio kultūros ministro Šarūno Biručio. Tačiau prieš pat renginį paaiškėjo, jog svečias negali atvykti.

Renovacija kultūros centre vyko nuo gegužės vidurio. Darbus atliko Kauno įmonės UAB „Avona“ statybininkai.

Nors jos pabaiga iš pradžių buvo planuota gruodį, pradėjus darbus viltasi, kad viskas baigsis greičiau. Kultūros centro šeimininkai tikėjosi ukmergiškius į naują modernią salę pakviesti rudenį, tačiau taip nenutiko.

„Ir mus žadėjo įleisti dar anksčiau į sutvarkytą salę. Iš pradžių buvo kalbėta apie spalio 1 dieną, paskui – lapkričio 25. Bet viskas nusikėlė“, – sakė kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė.

Kol salėje vyko remontas, suplanuoti renginiai vyko kitose įstaigos erdvėse. Tiesa, kai kuriuos jų, dėl užsitęsusių darbų negalint atidaryti salės, teko ir nukelti į kitą mėnesį. Tačiau atlikėjų koncertai sėkmingai rengti ir šokių salėje, o kino filmai rodyti mažojoje salėje. Kultūros centro renginiuose mėgstantys lankytis ukmergiškiai sako dėl to jokių nepatogumų nepatyrę.

R. Graužinienės teigimu, žiūrovų salė nebuvo tvarkyta nuo pat kultūros centro įkurtuvių 1975 metais. Dabar joje pakeistos grindys, sienos, lubos. Nauja ir salės apšvietimo įranga, scenos uždanga, kėdės žiūrovams. Vietų jiems salėje – apie 500. Ant grindų po kėdėmis – kiliminė danga.

Kino mėgėjai galės žiūrėti 3D filmus su specialiais akiniais. Įrengta ventiliacijos sistema, apsaugos, gaisro signalizacijos.

Darbams buvo skirta daugiau nei 550 tūkst. Eur. Atliekant renovaciją, sutvarkyti ir priekiniai kultūros centro laiptai, kuriuos anksčiau tvarkiusi įmonė buvo palikusi broką.

Tiesa, darbų pabaigos rūpestėlių nestigo ir salės atidarymo dieną: laukiant svečių, dar buvo baigiami tvarkyti scenos užkulisiai.

Pirmuoju renginiu atnaujintoje salėje taps gruodžio 19 d. vyksiantis vaikų spektaklis. Ta proga, žada direktorė, lankytojų lauks staigmenėlė: „Gaminami specialūs saldainiai su kultūros centro logotipu. Tokių saldainių gaus kiekvienas į spektaklį atėjęs žiūrovas.“

Ji ir trečiadienį sveikino į atidarymo šventę susirinkusius svečius bei džiaugėsi gražia, tviskančia sale. Kultūros centras, kalbėjo direktorė, – daugelio ukmergiškių gyvenimo dalis. Čia jie susirenka į koncertus, spektaklius, susitikimus su kūrėjais, parodas, kitus renginius. „Ir žmonės, dirbantys jaukiose, šiltose patalpose, yra laimingi“, – sakė ji.

Sveikinimo žodį taręs kartu su kitais rajono vadovais atvykęs meras Rolandas Janickas dėkojo darbus atlikusiai įmonei, jos vadovams. Už tai, kad pavyko įgyvendinti salės renovacijos projektą, taip pat dėkojo mūsų kraštui praeitos kadencijos Seime atstovavusiems Seimo nariams.

Meras perdavė kultūros ministro Š. Biručio sveikinimus ir linkėjimus. Ministras, likus 15 minučių iki salės atidarymo, paskambino ir atsiprašė nespėsiąs atvykti, nes dalyvauja paskutiniame šios Vyriausybės posėdyje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)