Sveikino ir geradariai, ir stokojantieji

Rotary klubo nariai dalija dovanėles. Gedimino Nemunaičio nuotr. Rotary klubo nariai dalija dovanėles. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kūčių dieną jau keliolika metų Ukmergėje rengiami netradiciniai pietūs. Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjunga į juos pakviečia sunkiai besiverčiančias šeimas, kurias pasveikina joms paramą teikiantys Rotary klubo nariai.

Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos pirmininkė Dalia Unikienė pasakojo, kad 11 dienų iki Kūčių, o ir Kūčių dieną 32 sunkiai besiverčiančios neįgaliųjų šeimos buvo vaišinamos sriuba.

Tiršta, kasdien vis kitokia – žirnių, makaronų, burokėlių, žuvies – sriuba verdama labdaros valgyklėlėje šalia Vilkmergėlės upelio. Šios patalpos pagal panaudos sutartį priskirtos neįgaliųjų organizacijai.

Graži akcija rengiama jau 16 metų. Sriubą visus tuos metus verda Veronika Šimkienė, o finansiškai šį sumanymą pastaruosius 8-erius metus remia Ukmergės Rotary klubas.

D. Unikienė pasakojo, kad tarp šiųmetinių valgytojų – net dvi gausios daugiavaikės šeimos. Neslepia, dauguma žmonių sriubą išsineša. Kadangi normos didelės, parsinešę valgo su kitais namiškiais.

„Dar gerokai prieš šventes kai kurie ima klausinėti, ar šiemet akcija dar vyks“, – pasakojo organizacijos vadovė.

Tradiciškai Kūčių dieną, apie vidurdienį, visi renkasi į valgyklėlę ne tik pietų, bet ir susitinka su labdaros teikėjais ir vieni kitus pasveikina su Kristaus gimimo švente.

Toks susitikimas vyko ir praėjusią savaitę. Susirinko ir paramos gavėjai, ir Rotary klubo nariai, kuriems šiemet vadovauja Arnoldas Jonaitis. Taip pat atvyko jaunieji klubo nariai – moksleiviai, priklausantys klubui „Interact“.

Buvo išsakyta daug gražių sveikinimų, o neįgaliesiems įteiktos dovanėlės – maisto lauknešėliai.

Šiai labdaringos sriubos akcijai Ukmergės Rotary klubas šiemet skyrė 500 eurų.

  1. Unikienė pasakojo, kad prieš šventas Kalėdas jų organizacija parėmė ir daugiau savo narių. Kaip ir kasmet vaikams Kalėdų Senelis nešė dovanėlės. Organizacijai priklauso 17 rajone gyvenančių negalią turinčių vaikų.

Buvo lankyti ir labai sunkūs ligoniai. 740 narių vienijančioje organizacijoje tokių žmonių yra per 50.

Ne vienintelė nemokamos sriubos akcija ir Ukmergės rotariečiams. 34 narius šiuo metu vienijanti organizacija šiemet nuveikė daug prasmingų darbų: parėmė Ukmergės „Ryto“ specialiąją mokyklą, karuselės įrengimą miesto centre, Deltuvos seniūnijos šeimas, veža vaikus prie Kalėdinės eglutės Vilniuje. Jaunieji klubo nariai prieš Kalėdas puošė Ukmergės ligoninės vaikų ligų skyrių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų