Spausdinti šį puslapį

Remontas vyksta, problemos – tos pačios

Naują šaligatvį trečiadienį nutarta išardyti, mat ieškoma būdų, kaip galėtų nubėgti telkšantis vanduo… Gedimino Nemunaičio nuotr. Naują šaligatvį trečiadienį nutarta išardyti, mat ieškoma būdų, kaip galėtų nubėgti telkšantis vanduo… Gedimino Nemunaičio nuotr.

Veterinarijos ir šalia esančių gatvių rekonstrukcijos labai laukusių jų gyventojų nuotaikos dabar ne tokios džiugios. Darbai sustojo, o per paliktą šlapią purvynę žmonėms – nei pereiti, nei išvažiuoti. Kai kurie į telkšančias didžiules balas siūlosi netgi žuvų prileisti...

Tokiu pastebėjimu pasidalijusi skaitytoja pasakojo apie tragišką situaciją šalia S. Daukanto gatvės 71 ir 73 namų. Moteris baisisi čia, anot jos, telkšančiu tikru ežeru. Stebisi, kodėl nieko nesiimama. Teigė skambinusi dėl to į rajono savivaldybę, tačiau išgirdusi, jog tai – pačių gyventojų rūpestis...

Kitas laikraščio skaitytojas buvo ne mažiau iškalbingas. Situaciją nebaigtose tvarkyti Veterinarijos ir S. Daukanto gatvėse jis palygino su gydytojų pacientams skiriama purvo terapija. „Tikriausiai Ukmergės valdžia nusprendė, kad Veterinarijos ir Daukanto gatvių gyventojams tai būtina procedūra, visiems urmu sveikiau“, – neslėpė ironijos.

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Vygintas Dubauskas pripažįsta, jog šalia S. Daukanto g. 71 daugiabučio „padėtis bloga“. „Panašiai būdavo ir anksčiau, nes nėra kur pasišalinti lietaus vandeniui. Prieš kelerius metus įrengus naują šaligatvį su naujais bortais, kai gyventojai prisidėjo savo lėšomis, jis tapo kaip užtvanka. Anksčiau vanduo buvo išleidžiamas grioveliu į pievą ties S. Daukanto gatve, – komentavo jis. – Ties Daukanto g. 73 namu padėtis nėra gera, bet žymiai geresnė nei prie Daukanto g. 71.“

Tad ką vis dėlto dabar daryti gyventojams, taip ir lieka neaišku, nes sprendimo, anot V. Dubausko, tebeieškoma. „Rangovas papildomai išnagrinės galimybes, kaip pagerinti esamą padėtį, ir informuos apie galimus sprendimus“, – žada jis.

Neaišku ir tai, kiek dar akis badys ir nepatogumų kels nebaigta tvarkyti Veterinarijos gatvė. Mat, pasak UAB „Ukmergės keliai“ generalinio direktoriaus Vyto Kromelio, čia atlikta „tik pusė darbų – už tiek pinigų, kiek jų savivaldybė buvo skyrusi“.

„Už kiek galėjom, už tiek padarėm. Net daugiau, kad būtų bent minimaliai gerai, – neslepia jis. – O viską užbaigti reiktų 2–3 mėnesių.“

Tačiau tam, sako, trūksta pinigų: „Laukiam finansavimo. Jei bus gauta – gerai, jei ne – bus didelių problemų, bet taisyti kelią vis tiek teks... Jau atlikta darbų už maždaug 800 tūkst. eurų, reikia dar apie 700 tūkst. Tik gaunam – puolam dirbti.“

Dėl pažliugusios žemės, kur žmonėms tenka klampoti, pašnekovas teigia nesistebintis. „Juk pavasaris, polaidis, o ten – žolė, kietmolis... Kitaip ir negali būt. Reikia laukti, kol išeis pašalas“, – kalbėjo V. Kromelis.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme apie Veterinarijos gatvėje atliktus darbus. Įrengta dalis gatvės pagrindų su asfalto danga, dalis šaligatvių su betono trinkelių danga. Perkelta miesto autobusų stotelė Vytauto gatvėje, įrengtos pėsčiųjų perėjos su kryptiniu apšvietimu.

Gatvės rekonstrukcijos projekte taip pat numatyta įrengti lietaus nuotekų tinklus.

Pernai pavasarį pradėtą remontą užsibrėžta baigti per dvejus metus. Projekte numatyta iš viso rekonstruoti 0,728 km gatvės. Tarp kitų į jį įeinančių darbų – rekonstruoti telekomunikacijų, buitinių nuotekų, vandentiekio tinklus, atsodinti želdinius. Gatvės remonto darbus atlieka AB „Panevėžio keliai“ ir UAB „Ukmergės keliai“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)