Spausdinti šį puslapį

Dovana – naujas miesto laikrodis

Po kelerių metų pertraukos miestas ir vėl turės savo laikrodį. Jis atsiras vienoje pagrindinių Ukmergės sankryžų, kurioje laikrodžio būta ir anksčiau.

Pasak rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Agnės Balčiūnienės, galutinio projekto, kaip atrodytų naujas laikrodis, kol kas dar nėra. Tai būtų dovana miestui ir ukmergiškiams, taigi norima, kad jis atsirastų dar iki Miesto šventės.

„Šis klausimas nebaigtas spręsti. Reikia sutarti su visomis institucijomis, tarp jų – paveldosaugininkais. Nors pastatas, ant kurio kabės laikrodis, nėra kultūros paveldo statinys, jis yra senamiesčio zonoje. Todėl reikia Kultūros paveldo departamento pritarimo“, – sakė pavaduotoja.

Projektas rengiamas, atsižvelgiant ir į kultūros, architektūros specialistų pastabas. Anot savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjo Arvydo Džiugo, kol kas neapsispręsta dėl laikrodžio išvaizdos. Tiesa, naujas bus didesnis nei ankstesnis.

Tuo metu dėl laikrodžio vietos, sako jis, neabejota: „Ukmergiškiai jau buvo pripratę, kad jis čia yra. Toje vietoje esančiame skverelyje laikrodžio iš tiesų kaip ir trūksta...“

Pašnekovo teigimu, kol ieškoma laikrodžio mechanizmo, ankstoka kalbėti apie gamintoją. Jis turėtų paaiškėti artimiausiu metu. „Tuoj turėtų būti baigtas rengti projektas. Kai turėsim galutinį variantą, kreipsimės į Kultūros paveldo departamentą“, – sakė A. Džiugas. Taip pat pasakojo, jog ruošiamasi tvarkyti namo Vytauto gatvėje sieną, kurią papuoš laikrodis.

Jo kabinimo darbais rūpinsis UAB Ukmergės butų ūkis, administruojantis šį pastatą. „Šiuo metu derinami projektavimo darbai, o mes dalyvaujam kaip rangovas“, – konkretesnės laikrodžio atsiradimo datos negalėjo atskleisti ir Butų ūkio direktorius Giedrius Pocius.

Kalbinti pašnekovai neįvardijo galimos laikrodžio vertės. Esą tik patvirtinus projektą bus aišku ir tai, kiek savivaldybei jis kainuos.

Seniau šioje vietoje buvusį miesto laikrodį prieš beveik dvidešimt metų Ukmergei dovanojo bendrovė „ERGO Lietuva“. Jis buvo ne kartą taisytas, kurį laiką kabėjo išvis neveikiantis. Trenkus žaibui, laikrodį teko apskritai keisti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)