Spausdinti šį puslapį

Darbai turguje juda iš lėto

Žadama, jog turguje bus šeši nauji prekybiniai paviljonai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Žadama, jog turguje bus šeši nauji prekybiniai paviljonai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Pavasarį atgyjančiame Ukmergės turguje vis daugiau šurmulio. Deja, pagrindinės miesto turgavietės vaizdas keičiasi vis dar po truputį. Čia laukia dar nemažai darbų, kurių paskubinti neleidžia finansinės galimybės.

Turgaus remontas buvo pradėtas prieš daugiau nei penkerius metus. Nugriautos senos pavėsinės, sutvarkytas elektros ūkis. Prieš metus iškilo nauja vadinamoji konteinerinė parduotuvė.

„Vyksta tęstiniai turgavietės rekonstrukcijos darbai pagal parengtą projektą, statomi prekybinių paviljonų blokai. Darbai palei Klaipėdos gatvę jau užbaigti, pastatytas vienas paviljonas. Šiuo metu įrenginėjami dar du, o iš viso bus šeši. Virš jų bus stogas, kad lyjant ar sningant žmonės nepatirtų nepatogumų“, – pasakojo UAB „Ukmergės paslauga“ direktorius Vytautas Masiukas.

Vieno tokio paviljono vertė – per 14 tūkst. eurų. Paskutiniame rekonstrukcijos etape, sako jis, numatyta tvarkyti ir lietaus nuotekų sistemą. Tačiau kada sulauksime šio etapo ir daugiau paviljonų, kol kas nežinia.

Mat viskas priklauso nuo pinigų, kuriais, anot pašnekovo, tikrai nelyja: „Sunku dabar pasakyti, nes viskas vykdoma iš savų lėšų. O reikia ir algas žmonėms mokėti, ir medžiagas pirkti...“

Ateityje būtų galvojama ir apie turgaus halės remontą. „Bet kol kas čia tik šį tą atnaujinam. Užsisakėm naujus nerūdijančio plieno stalus, reikalingus skerdieną ruošiantiems prekybininkams. Senieji irgi nebuvo patys blogiausi – nekiauri, nesudaužyti, tačiau penkiolika metų naudojamus stalus jau reikia pakeisti. Turgus irgi turi žengti koja kojon su vis modernėjančiu gyvenimu“, – sako V. Masiukas.

Apie turgavietėje atliekamus rekonstrukcijos darbus teiraujasi ir pirkėjai, nuomonėmis dalijasi patys prekybininkai. Tiesa, toji nuomonė ne visada sutampa su tam tikrais reikalavimais, numatytais rekonstrukcijos projekte. Kai kada, neslepia pašnekovas, tiesiog norima turguje „daryti savo tvarką“.

„Ukmergės paslaugos“ vadovas taip pat pasidžiaugė, jog dėl mieste atsiradusių vaizdo stebėjimo kamerų turgavietėje sumažėjo vagysčių, kurios buvo tapusios tikru jų ir policijos galvos skausmu.

Mūsų miesto turguje prekiauja ne tik ukmergiškiai, bet ir aplinkinių rajonų ūkininkai, kiti prekiautojai. „Atvyksta iš Anykščių, Jonavos, Utenos. Ir iš Šiaulių atvažiuoja, panevėžiečiai dažni svečiai“, – pasakojo turgaus kontrolierius Kęstutis Valatka.

Žiemą turguje dirbančių prekybininkų skaičius, lyginant su pavasariu, vasara, rudeniu, anot jo, galėtų skirtis apie 50 procentų: „Kovą, kai jau visa gamta bunda, tai ir mūsų turgus prabunda. O balandis jau išvis linksmas.“

Skirtingiems prekybininkams – ūkininkams, gėlininkams, pramoninių, kitų prekių pardavėjams – turguje nustatyti ir skirtingi prekybos įkainiai. Vienadienis bilietas, sako jis, gali kainuoti ir 3, ir 6 eurus. Tačiau dauguma turgaus prekiautojų pasirenka mėnesinį, kainuojantį apie 60 eurų.

K. Valatka tikina, jog šie įkainiai, įvedus eurą, nepakito: kainos esą ir dabar analogiškos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)