Spausdinti šį puslapį

Laikrodžio remontu rūpinasi Italijos meistrai

Alėjoje – štai toks vaizdas… Gedimino Nemunaičio nuotr. Alėjoje – štai toks vaizdas… Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kol laukiama vienoje pagrindinių miesto sankryžų vėl atsirasiančio laikrodžio, ukmergiškiai pasigedo dar vieno – buvusiojo Vienuolyno gatvėje. Pasirodo, jis jau ne pirmą kartą išvežtas taisyti net į... Italiją.

Pasak UAB „Ukmergės versmė“ direktoriaus servisui pavaduotojo Gintaro Zaikausko, astronominis laikrodis, kurio laikas nustatomas ir tikslinamas per palydovą, Vienuolyno gatvėje buvo pastatytas prieš septynerius metus. „Laikrodžiui, kuris yra italų gamybos, pernai sugedus, kreipėmės į gamintojo atstovus – Vilniuje esančią UAB „Miesto baldai“. Laikrodį paėmė remontuoti“, – pasakojo jis.

Tačiau paaiškėjo, jog viskas, anot pašnekovo, ne taip ir paprasta: „Lietuvoje taisyti negalėjo, todėl išvežė į Italiją. Procesas vyko ilgai – mėnesį, gal daugiau. Nustatė, kad reikia keisti laikrodžio mechanizmą. Naujas laikrodis kainuotų brangiau.“

Mechanizmas, teigė pavaduotojas, buvo pakeistas, ciferblatas paliktas tas pats. Remontas, anot G. Zaikausko, kainavo apie 700 eurų, tuo metu naujas laikrodis būtų atsiėjęs daugiau nei 2000 eurų. Suremontuotam laikrodžiui buvo suteikta trejų metų garantija.

„Prieš Kalėdas pastatėm, viskas veikė, bet netrukus viena pusė vėl nustojo eiti... Mat laikrodis dvipusis – kaip du atskiri laikrodžiai. Kadangi yra garantija, nuėmėm ir vėl nuvežėm „Miesto baldams“, o jie vėl išsiuntė italams“, – pasakojo pašnekovas.

Neslepia, jog iš gamintojo sulaukta priekaištų: „Įvardijo, kad sugedo dėl elektrošoko, trumpo jungimo, esą kaip ir mūsų kaltė... Bet mes nieko blogo jam negalėjom padaryti, pastatėm – ir ėjo. Elektrošokas techniškai neįmanomas – juk būtų sudegęs adapteris.“

Šiandien, sako pavaduotojas, laikrodis vėl Italijoje: „Vedam derybas, aiškinamės, kaip čia yra. Tačiau kaip viskas klostysis toliau, kada bus pataisytas ir grąžintas į Vienuolyno gatvę, šiandien dar nieko tiksliai nežinom.“

G. Zaikausko teigimu, kalbama, jog minėta vilniečių įmonė žada parūpinti ir kitą laikrodį mūsų miestui – vietoje to, kuris kadais buvo padovanotas bendrovės „ERGO Lietuva“ ir pakabintas Vilniaus ir Vytauto gatvių sankryžoje.

Kad čia vėl atsiras laikrodis, praėjusį penktadienį rašėme ir „Ukmergės žiniose“. Tačiau tuomet kalbinti pašnekovai, tarp jų – rajono savivaldybės vadovai, negalėjo pasakyti nieko konkretaus: nei kaip atrodys naujas laikrodis, nei kiek kainuotų ar kas gamins. Esą dar ieškoma laikrodžio mechanizmo.

Be to, derinama ir su paveldosaugininkais. Mat pastatas, ant kurio kabės laikrodis, nors ir nėra kultūros paveldo statinys, yra senamiesčio zonoje. Tad reikia Kultūros paveldo departamento pritarimo.

Laikrodį – dovaną Ukmergei – žadama pakabinti iki Miesto šventės.

Parengus šį straipsnį spaudai, „Ukmergės versmės“ direktoriaus servisui pavaduotojas G. Zaikauskas informavo, jog sulaukta naujienų apie Vienuolyno gatvės laikrodį. „Jis jau suremontuotas ir atkeliauja iš Italijos, galbūt kitą savaitę jau galėsime laikrodį pastatyti, – sakė jis. – Beje, paaiškėjo, jog tai, kad laikrodis sugedo, – ne mūsų problema.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)