Spausdinti šį puslapį

Per Miesto šventę ragina būti atidžius

Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė. Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė.

Pareigūnai pastebi, kad kišenvagystės dažnai susijusios su sezoniškumu ir tam tikromis vietomis. Ukmergės rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Ingrida Dutkienė sako, kad daugiau kišenvagysčių padaroma atšilus orams. Pernai pavasarį ir vasarą buvo įvykdytos 8 tokios vagystės, rudenį – trys, o žiemą – dvi.

Šiemet balandžio ir gegužės mėnesiais įvykdytos 7 kišenvagystės. Be to, ne visi nukentėjusieji nuo ilgapirščių praneša apie tai policijai.

Ukmergėje daugiausia kišenvagysčių įvykdoma parduotuvėse, turgavietėse bei maršrutiniuose autobusuose. Pareigūnai mūsų mieste išskiria tris „karštus“ taškus –  turgavietę ir parduotuves „Humana“ bei „Gausa“.

Dažniausiai nuo vagilių nukenčia vyresnės moterys. Tačiau apvagiami ir jaunesni žmonės. Kišenvagiai akylai stebi aplinką, pro juos nepraslys prasegta rankinė, matomoje vietoje palikta piniginė. „Piniginėse žmonės nešiojasi viską: asmens dokumentus, banko, nuolaidų korteles, o kai kurie – ir užrašytą ant lapuko PIN kodą. Prarastų pinigų sumos siekia 500 eurų“, – pasakojo I. Dutkienė

Pasak jos, dažniausiai kišenvagiai į „darbą“ traukia keliese. Vienas stebi aplinką, nukreipia dėmesį, o kitas prasega ar prapjauna rankinę, krepšį ir pavagia piniginę. Policijos duomenimis, į Ukmergę paprastai atvažiuoja kišenvagiai iš aplinkinių rajonų, dažniausiai – romų tautybės moterys.

Artėjanti Miesto šventė pasižymi masiškumu. Kad ji neapkarstų, pasak bendruomenės pareigūnės, reikia tik atsargumo ir budrumo. Patariama saugoti asmeninius daiktus, rankines, nepalikti jų automobiliuose, ant suoliukų, kavinėse, nenešioti už nugaros. „Nesineškite į šventę didelių pinigų sumų, o juo labiau PIN kodų. Išeidami iš namų uždarykite langus, balkonus, užrakinkite visas durų spynas, įjunkite signalizaciją.

Jeigu šventės metu pamatysite pasimetusį vaiką, pakalbinkite jį, nuraminkite ir informuokite šventės organizatorius ar policijos pareigūnus. Taip pat kviečiame visus būti neabejingus, pranešti apie pastebėtus daromus nusižengimus ar nusikaltimus. Jei reikalinga pagalba, skambinkite bendruoju pagalbos telefonu 112“, – sako I. Dutkienė.

PK inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Susiję įrašai (pagal žymę)