Spausdinti šį puslapį

Laikrodis – tikra mistika...

Naujasis miesto laikrodis ėmė vėluoti… Gedimino Nemunaičio nuotr. Naujasis miesto laikrodis ėmė vėluoti… Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergei tiesiog nesiseka su laikrodžiais... Tik tokią išvadą galima daryti po to, kai nebe pirmą kartą sugedo dvigubas Vienuolyno gatvėje esantis laikrodis, o naujasis, ką tik sumontuotas Vytauto ir Vilniaus gatvių sankryžoje, ėmė rodyti nebe tą laiką.

„Ukmergės žiniose“ rašėme, kad Vienuolyno gatvės laikrodžio viena pusė jau kuris laikas buvo sugedusi. Prieš keletą mėnesių laikrodis buvo išvežtas taisyti į Italiją. Beje, remonto jam prireikė nebe pirmą kartą.

UAB „Ukmergės versmė“ direktoriaus servisui pavaduotojas Gintaras Zaikauskas tąsyk pasakojo, kad astronominis laikrodis, kurio laikas nustatomas ir tikslinamas per palydovą, Vienuolyno gatvėje buvo pastatytas prieš septynerius metus. Dar pernai šiam laikrodžiui sugedus, kreiptasi į gamintojo atstovus – Vilniuje esančią UAB „Miesto baldai“.

Laikrodis buvo paimtas remontuoti. Kadangi Lietuvoje to esą nebuvo galima padaryti, jis išvežtas į Italiją, kad būtų pakeistas laikrodžio mechanizmas.

„Prieš Kalėdas pastatėm, viskas veikė, bet netrukus viena pusė vėl nustojo eiti...  Mat laikrodis dvipusis – kaip du atskiri laikrodžiai. Kadangi yra garantija, nuėmėm ir vėl nuvežėm „Miesto baldams“, o jie vėl išsiuntė italams“, – tuomet pasakojo pašnekovas.

Kai pataisytas laikrodis grįžo į savo vietą, paėjo taip pat neilgai. Jau kuris laikas ukmergiškiai vėl negali atsistebėti eilinį kartą nebeveikiančiu laikrodžiu...

Minėta vilniečių įmonė parūpino ir kitą laikrodį mūsų miestui – vietoje to, kuris kadais buvo padovanotas bendrovės „ERGO Lietuva“ ir pakabintas Vilniaus ir Vytauto gatvių sankryžoje. Čia neseniai atsirado kitas, unikaliu vadinamas, laikrodis: tamsoje švytintis, puoštas baltų mitologiniais ženklais, sumontuotas italų meistrų. Deja, jis bent jau pastarosiomis dienomis rodė netikslų laiką...

Savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistas Julius Zareckas apgailestavo, kad Ukmergei šitaip nesiseka su laikrodžiais. „Vienuolyno gatvėje sugedo, jau ketvirtas ar penktas kartas, kai veža taisyt. O anas, naujasis, vėluoja... Kad gerai veiktų, pirmiausia turi pasirūpinti tiekėjai. Taip pat – miesto vadovai. Juk pasirašyta sutartis su UAB „Miesto baldai“, su jais ir turi susisiekti. Jei kas negerai – jie turi žiūrėti“, – sakė jis.

Pašnekovas neslepia: Vienuolyno gatvės nuolat gendantis laikrodis – mįslė ir patiems šios įmonės atstovams, kurie jį netgi pavadino mistiniu. Mat pačioje Italijoje, jų teigimu, pataisytas laikrodis kuo puikiausiai veikia, o tik atvežus į Ukmergę, prasideda problemos...

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)