Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje neatpažįstamai pasikeis ligoninės parkas ir Vilniaus gatvės skveras

Ukmergės ligoninės parko vizualizacija Ukmergės ligoninės parko vizualizacija

Ukmergės rajono savivaldybėje visuomenei buvo pristatyti du Ukmergės miesto viešųjų erdvių projektiniai pasiūlymai.

Klaipėdiečiai, bendrovės „Progresyvūs projektai“ atstovai Žydrūnė Gaudutė ir Gytis Zubavičius pristatė parengtą visuomeninės parko teritorijos infrastruktūros prie VšĮ Ukmergės ligoninės (Vytauto g. 105 ir Anykščių skg. 4) statybos projektinį pasiūlymą, o Vilniaus bendrovės „Plėtros partneriai“ projekto vadovas Darius Franckevičius - skvero (kitos paskirties inžinierinių statinių) prie prekybos centro „Pivonija“ (Vilniaus g. 90C) statybos projektinį pasiūlymą.                                   

Abu šie projektai yra apjungti vieno - "Ukmergės miesto viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymo II etapas: Ukmergės Vilniaus g. skvero ir ligoninės parko su prieigomis infrastruktūros atnaujinimas bei įrengimas" projekto, kurio bendra vertė numatyta – apie 1,5 milijono eurų. Projektas finansuojamas iš 2017-2019 m. smulkaus ir vidutinio verslo bei turizmo plėtros programos lėšų.

Šiemet šiam projektui iš savivaldybės biudžeto (toliau SB) numatyta skirti iki 60 tūkst. eurų, o iš ES fondų - iki 100 tūkst. eurų,  2018 m. - iki 33 tūkst. eurų (iš SB) ir iki 800 tūkst. eurų (iš ES), o 2019 m. - iki 32 tūkst. (iš SB) ir virš 518 tūkst. eurų (iš ES).

Ligoninės parko plotas - 12,5941 ha, o Vilniaus gatvės skvero - 0,8910 ha.

Pristatymo metu daugiausiai diskusijų kilo dėl Vilniaus gatvės skvero. Po jo projektinių sprendinių pristatymo bus daromos tam tikros korekcijos. Čia keisis automobilių stovėjimo aikštelės (automobilių statymas, šiukšliadėžių – teletabių vieta planuojama lygiagrečiai su Miškų gatve), turgavietė pasistums į žalią zoną toliau nuo automobilių stovėjimo aikštelės, o aikštėje prie paminklo "Vilkmergė" rajono ribas ir seniūnijas imituojančiame žemėlapyje bus ne vilko pėdutės, bet seniūnijų herbai, taip pat aikštelėje šalia Vilniaus gatvės turėtų atsirasti dviračių pastatymui skirta vieta, taip pat bus kitoks ir žaliųjų zonų apsodinimas.

Kalbant apie ligoninės parką, pristatyme dalyvavę ukmergiškiai pasiūlė atsisakyti projekte numatyto fontano ir jį pakeisti kokiu nors meno kūriniu.

ukmerge.lt

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)