Spausdinti šį puslapį

Piliakalnio viršūnę pasieks ir neįgalieji

Į Ukmergės piliakalnį galima ir užvažiuoti. Daivos Zimblienės nuotr. Į Ukmergės piliakalnį galima ir užvažiuoti. Daivos Zimblienės nuotr.

Nuo Ukmergės piliakalnio miesto apylinkes pirmą kartą apžvelgė neįgaliojo vežimėliu judanti mergina. Rateliuose piliakalnio viršūnę pasiekusi Ramunė Šidlauskaitė nuoširdžiai džiaugėsi ir sakė, kad tai pirmasis Lietuvos piliakalnis, į kurį pavyko pakilti pačiai.

Lietuvos žmonių su negalia sąjungos (LŽNS) projektų koordinatorės Ramunė Šidlauskaitė ir Justina Darulytė susitiko su mūsų rajono savivaldybės bei piliakalnio teritoriją tvarkančių įmonių atstovais, apžiūrėjo ir įvertino atliktus darbus, išsakė pastabas.

Apie tai savo tinklalapyje skelbia rajono savivaldybė.

LŽNS vienija apie 10 tūkstančių žmonių iš beveik 20 organizacijų ir kasmet sudarinėja neįgaliesiems pritaikytus kultūros paveldo objektų maršrutus. Prieš kelis mėnesius lankydamasi Ukmergėje R. Šidlauskaitė pamatė į piliakalnį rengiamą taką bei nusprendė jį įvertinti.

LŽNS atstovės buvo pakviestos į susitikimą, kuriame dalyvavo Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas, Statybos ir infrastruktūros skyriaus vedėjas Gediminas Narbutas, šio skyriaus vyriausiasis specialistas Piotras Grigorjevas, projektinius pasiūlymus pateikusios bendrovės „Klasikinis portikas“ direktorius Mečislovas Valevičius, architektas Mečislovas Toleikis, darbus vykdančios bendrovės „Ukmergės keliai“ generalinis direktorius Vytas Kromelis ir objekto vadovas Vladislovas Sartanavičius, už statybų techninę priežiūrą atsakingas Antanas Latakas.

R. Šidlauskaitė ir J. Darulytė pateikė savo pastebėjimus bei pasiūlymus, kaip būtų galima patobulinti privažiavimą prie tako, jo turėklus. Kadangi projekto darbai dar neužbaigti, už jį atsakingi asmenys pažadėjo pagal galimybes atsižvelgti į išsakytas mintis.

„Iš nucinkuotų ir tarpusavyje varžtais susuktų metalinių konstrukcijų įrengtas Ukmergės piliakalnį juosiantis takas yra maždaug 167 metrų ilgio. Šiuo metu ant jo turėklų montuojami porankiai su specialiu apšvietimu. Piliakalnio viršūnėje šiais metais turėtų būti įrengta ir apšviesta apsauginė tvorelė. Tai bus pirmasis ir vienintelis taip apšviestas šalies piliakalnis.

Bendrovė „Ukmergės keliai“ visus Ukmergės piliakalnio teritorijos su prieigomis sutvarkymo antrojo etapo darbus planuoja užbaigti iki kitų metų liepos 1-osios“, – informavo rajono savivaldybės administracijos Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Daiva Zimblienė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)