Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje – dar viena skulptūra

Skulptūra „Moteris lange“ ukmergiškius pasitinka nuo pastato Kauno gatvėje. Skulptūra „Moteris lange“ ukmergiškius pasitinka nuo pastato Kauno gatvėje.

Ukmergė pasipuošė dar vienu akį traukiančiu akcentu.

Miesto centre ant Kauno gatvės antru numeriu pažymėto namo antro aukšto sienos pritvirtinta Viktoro Žentelio sukurta skulptūra „Moteris lange“.

Šiuo metu tame pastate įsikūręs savivaldybės Švietimo ir sporto skyrius, o pirmame aukšte veikia parduotuvė.

Rajono savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus vyr. specialistas Julius Zareckas pasakojo, kad kiek jumoristinę skulptūrą autorius sukūrė praėjusiais metais. Vėliau ji buvo truputį pataisyta, tada ieškota tinkamos vietos, vėliau dar svarstyta parinktą sieną nudažyti. Tačiau specialistai įvertino, kad net ir kosmetinis remontas kainuotų per brangiai.

J. Zareckas pasakojo, kad skulptūros pastatymo darbai finansuoti iš rajono biudžeto pagal Ukmergės rajono dailės-dizaino-mažosios architektūros kūrinių miesto viešosioms erdvėms įsigijimo programą.

Per pastaruosius penkerius metus pagal šią ir kitas programas Ukmergės erdves papuošė 26 meniniai akcentai bei memorialinės lentos. Akmeninis šuniukas Keksas, mergaitė su skėčiu, metaliniai katinai ir kitos skulptūros miestui suteikia žaismingumo.

Kaip tik šiuo metu visi šie kūriniai registruojami ir sisteminami.

Į šį sąrašą dar neįtraukti metaliniai balandžiai, pernai sukurti plenero metu, o šiemet jau pradėti „tupdyti“ miesto erdvėse. Tokių balandžių yra trylika. Kai kurie jų jau įkurdinti miesto centre, kiti dar laukia savo eilės.

J. Zareckas pasakojo, kad pagal dailės-dizaino-mažosios architektūros kūrinių miesto viešosioms erdvėms įsigijimo programą šiemet mieste pastatytos skulptūros „Moteris lange“ ir „Miesto šnabždesiai“.

Pasibaigus statybos darbams mažosios architektūros kūriniais bus papuoštas ir takas palei Vilkmergėlės upelį, vedantis link Ukmergės piliakalnio.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)