Spausdinti šį puslapį

Ukmergė puoš dvi gyvas kalėdines egles

Ukmergė šiemet nesivaikys nei gražiausios, nei moderniausios eglutės titulo – kaip ir pernai puoš gyvą miesto centre augančią eglę. Tiksliau dvi eglutes abiejose Kauno gatvės pusėse.

Kalėdiniais miesto papuošimais po senovei mūsų mieste rūpinasi seniūnija. Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė mano, kad taip neturėtų būti, juk seniūnijos darbuotojai nėra nei dizaineriai, nei dailininkai ar meno žinovai. Ūkiškai tvarkosi, bet į menus nepretenduoja. Mano, kad Ukmergei atėjo laikas gražiausiai žiemos šventei puoštis prabangiau. Kai kurie rajonai juk samdosi įmones, kurios pasirūpina visais papuošimais.

Pavyzdžiui, Jonava pasakojo šiemet kalėdiniam miesto papuošimui skyrusi 40 tūkst. eurų. Mūsų rajonas apsiribojo 6500 eurų.

Pasak seniūnės, už šią sumą bus nupirkta eglutės girliandų, LED blyksčių, įsigyti dar du dekoratyviniai kamuoliai ir eglės viršūnė, nes pernykštė perdegė. Taip pat į šią sumą įeis dviejų eglių papuošimo ir nupuošimo darbai, kuriems samdys įmonę.

Dauguma dekoracijų ir žaislų  bus panaudoti iš praėjusių metų. Seniūnija kasmet juos sukrauna į dėžes, maišus, paskui nuvalo, atnaujina. Kaip ir kasmet savo rankomis pagamins ir naujų. „Turim idėjų ir mums tai labai įdomu. Žiūrėsim kaip žmonės įvertins mūsų pastangas“, – kalbėjo seniūnė.

Ukmergės centre, prie kultūros centro, kadaise pasodinta eglė užaugo išsikerojo ir jau pernai buvo tinkama dabinti Kalėdoms.

Taip pat jau prieš kelis metus Kalėdoms pradėta dabinti kitoje Kauno gatvės pusėje prie bažnyčios auganti eglė. Tiesa, pastaroji kasmet labai nukenčia nuo piktavalių.

Aikštę prie kultūros centro norima padabinti ir mažomis eglaitėmis. Seniūnė prašo ukmergiškių padovanoti jų – užauginti „Kalėdiniam miškui“ šalia vaikų atrakciono.

Z. Pečiulienė pasidžiaugė, kad šventinį atrakcioną – traukinuką – mūsų mažiesiems šiemet dovanoja UAB „Narbutas Furniture Company“. Pasak seniūnės, tai miestui brangi dovana – jo nuoma mėnesiui kainuoja apie 5000 eurų. Kaip ir pernai vaikučiai su tėveliais karusėle ir traukinuku visą mėnesį galės važinėtis nemokamai.

Šalimais veiks ir keletas mokamų pramogų – galima bus žiūrėti animacinius filmus 3 D formatu ir dalyvauti balionų loterijoje.

Kalėdinė eglutė Ukmergėje bus puošiama kitą penktadienį.

Eglutės įžiebimo šventė vyks gruodžio 9 d., šeštadienį, 16 val. Šia švente rūpinasi kultūros centras.

Prieš Kalėdas mieste šventiškai sužibės ir gatvių apšvietimo stulpai. Juos žadama puošti ankstesniais metais naudotais papuošimais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)