Spausdinti šį puslapį

Už tarybinį palikimą – 204 eurai

Metalinių atitvarų jau nebeliko. Gedimino Nemunaičio nuotr. Metalinių atitvarų jau nebeliko. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės Pivonijos mikrorajone visai neseniai nebeliko vieno tarybinius laikus menančio akcento – metalinių Vilniaus gatvę nuo šaligatvio skiriančių atitvarų.

Kadaise tai buvo priemonė, kuria bandyta auklėti bet kur per gatvę einančius pėsčiuosius. Lapkričio mėnesį jie buvo nuimti.

Miesto seniūnė Zita Pečiulienė pasakojo, jog ši apsaugos priemonė nebeteko prasmės. Mikrorajone pastatytas modernus šviesoforas. Be to, vaikų globos namuose beveik nebeliko gyventojų. Greičiausiai būtent globotinių apsaugai kadaise ir buvo pritaikytos metalinės apsaugos.

Seniūnė pasakojo, kad metaliniai atitvarai buvo priduoti metalo supirkėjams. Už tarybinį palikimą sumokėti 204 eurai. Darbus atliko už pašalpas atidirbantys ukmergiškiai.

Tiesa, nuo senų atitvarų Ukmergės gatvės visai neišsivadavo. Jie tebestovi ir pačiame miesto centre, Kęstučio aikštėje, ties posūkiu į Vilniaus gatvę.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)