Spausdinti šį puslapį

Nuspręsta pašalinti medžius

Teigiama, kad senos tuopos kėlė pavojų žmonėms ir automobiliams. Autorės nuotr. Teigiama, kad senos tuopos kėlė pavojų žmonėms ir automobiliams. Autorės nuotr.

Į redakciją paskambinusi ukmergiškė labai gailėjo mieste kertamų medžių. Teigė esanti pasibaisėjusi tuo, kad netoli turgaus, prie pat Ukmergės valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, naikinami medžiai, pjaunamos šakos.

„Kokiu tikslu tai daroma, kiek medžių iškirs? Jų ten – nemažai, bus žiaurus vaizdas“, – piktinosi skaitytoja. „Teko girdėti, neva tie medžiai seni, lūžta, krinta, bet tikrai nepastebėjau, kad taip būtų“, – tikino ji.

Žemės sklypas, kuriame vyksta šie darbai, priklauso Ukmergės valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai. „Nuomojam pagal panaudos sutartį 99 metams. Čia prieš daug metų buvo sodas, kuris supuvo. Pasodinom pušelių, jos paaugo – dabar vaizdas visai kitoks, aplinka labai graži“, – sakė tarnybos viršininkas Ričardas Gleiznys.

Jis paaiškino, kad čia augančios senos tuopos yra avarinės būklės ir jau seniai kelia problemų. „Reikia tvarkyti, kad būtų išvengta pavojų ir aukų. Medžiai yra griūvantys, pavirtę į aikštelę, kurioje automobilius stato turgaus lankytojai. Ten vaikšto ir žmonės. Kai būna vėtra, lūžta šakos – viršuj jos visai nudžiūvusios“, – pasakojo pašnekovas.

Priežasčių atsisveikinti su tuopomis, sakė jis, yra ir daugiau: „Čia pat palei tvorą eina paviršinė šilumos trasa, kuri šildo ir šalia esančią Senamiesčio pagrindinę mokyklą, ir mūsų tarnybą. Jei ant jos užgriūtų ir sulaužytų, visi liktume be šildymo ir karšto vandens. O kai įvyks avarija, tada visi piktinsis, kodėl niekas nieko nedarė...“

R. Gleiznio teigimu, medžiai trukdė ir aplinkui gyvenantiesiems: „Kaimynai jau daug metų prašo išpjauti dėl pūkų, sako, kad vasarą būna neįmanoma – tuopų pūkų pilni ne tik žmonių kiemai, bet ir kambariai. Skundžiamasi ir tuo, kad pūkai užkemša kanalizacijos šulinius ir tada tvinsta vanduo.“

Tuopos buvo pradėtos pjauti antradienį. „Yra visi dokumentai – leidimus pjauti medžius turim jau kelerius metus, tik tai atsiremdavo į pinigus. Viskas daroma pagal įstatymus. Atlikti darbus už mokestį apsiėmė įmonė, ji medieną saugiai sutvarkys, išsiveš. Lėšų darbams skyrė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba“, – pasakojo jis.

Numatyta pašalinti septynias tuopas ir vieną klevą. „Nupjaut – viena, bet lieka kelmai, o kokios tokių medžių šaknys... Bus dar daug rūpesčių viską sutvarkyti“, – sakė pašnekovas.

Paskui, anot jo, laukia kita užduotis: „Toje vietoje nebus plyna: esam įsipareigoję pasodinti dar daugiau pušelių. Jų turėtų būti penkiolika.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)