Spausdinti šį puslapį

Grėsmę kelia varvekliai

Prasidėjus atlydžiui ant stogų kraštų ir fasadų jau pakibo varvekliai. Draudikai įspėja: nukritę jie apgadina automobilius ir gali stipriai sužaloti pėsčiuosius.

„Statistika rodo, kad pirmieji varvekliai pridaro daugiausiai nuostolių ir netgi itin skaudžiai sužaloja. Žmonės dar nebūna įpratę saugotis varveklių ar sniego nuošliaužų. Tuo tarpu pastatų savininkai, namų bendrijos ar juos administruojančios bendrovės nebūna pasirūpinusios tinkama apsauga – šaligatvių bei automobilių stovėjimo aikštelių aptvėrimu ir pažymėjimu“, – kalbėjo draudimo bendrovės „Gjensidige“ Transporto kompleksinių žalų skyriaus vadovas Modestas Žilionis.

Pasak jo, dažniausiai pasitaiko atvejų, kai krisdami varvekliai įlenkia automobilio stogą, variklio ar bagažinės gaubtą, įskelia priekinį stiklą. Net ir sprindžio dydžio varveklis krisdamas iš aukščiau pažeidžia transporto priemonės dažų dangą ir padaro kelių šimtų eurų žalą.

Nelaimės, kurias patiria žmonės, yra dar skaudesnės. Krintantys varvekliai palieka kirstines žaizdas galvoje, sužaloja pečius, o sniego nuošliaužos sukelia smegenų sutrenkimą ar net pažeidžia kaklo slankstelius.

Draudiko teigimu, namų savininkai ar būsto priežiūros įmonės žino apie savo pareigą prižiūrėti pastatus, kad jie nekeltų grėsmės kitų saugumui, ir ją turi vykdyti. Tačiau pirmiausia turėtume patys neužmiršti pakelti galvą į viršų ir įvertinti, ar saugu šalia pastato palikti automobilį, ar nėra grėsmės einant šaligatviu palei namą.

Pastatų savininkams, kurie tinkamai neprižiūri jiems priklausančių pastatų, yra numatyta administracinė atsakomybė, o dėl nelaimingo atsitikimo gali būti taikoma ir civilinė atsakomybė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)