Spausdinti šį puslapį

Jaunimas ant piliakalnio norėtų sūpynių

Susitikime dalyviai turėjo fotografuoti ir filmuoti, kalbinti įvairių savivaldos įstaigų darbuotojus. Susitikime dalyviai turėjo fotografuoti ir filmuoti, kalbinti įvairių savivaldos įstaigų darbuotojus.

Šiais laikais demokratija vis dažniau priimama kaip savaime suprantama duotybė, bet kartais užmirštame pasitikrinti, kiek demokratiški esame patys ir kiek demokratiška mūsų aplinka.

Europos socialinio fondo agentūros, ES fondų finansuotas projektas „Demokratijos paieškos“ į mokymus ir susitikimus pakvietė 22 jaunus žmones iš Ukmergės.

Antano Smetonos gimnazijos mokiniai dalyvavo mokymuose, kuriuos vedė lektorius, Kūrybos inovacijų laboratorijos vadovas, Audrius Laurutis.

Pagrindinis projekto tikslas – padėti jauniems žmonėms pasiruošti susitikimams su savivaldybės administracijos, tarybos nariais ir argumentuotai išsakyti nuomonę. Mokiniai mokėsi raiškiai ir argumentuotai dėstyti mintis, nebijoti kalbėti prieš auditoriją.

Mokymuose kalbėta apie tai, kaip būtų galima pagerinti sąlygas jauniems žmonėms burtis į neformalias jaunimo grupes ir organizacijas, kalbėta apie atviras jaunimo erdves, viešųjų miesto erdvių panaudojimą jaunimo iniciatyvoms, diskutuota karjeros planavimo ir kitais klausimais.

Jaunų žmonių pasiūlyti jiems aktualių problemų sprendimai: jaunimo erdvės sukūrimas miesto centre, kurią būtų galima lengvai pasiekti visiems ukmergiškiams.

Galimybė naudotis nemokamu internetu (Wi-Fi), viešosiomis „Bluetooth“ kolonėlėmis „Ibkve“ labiausiai lankomose jaunimo vietose, kur prisijungus mobiliais telefonais būtų galima klausytis mėgstamos muzikos.

Idėjos autoriai mano, kad kiek-vienas mokinys turi galimybę susipažinti su jį dominančia studijų programa. Mano, kad dabar vykdomos mokyklų ir aukštųjų mokyklų bendradarbiavimo programos yra nepakankamos.

Dar vienas pasiūlymas – Ukmergės piliakalnio viršukalnėje įrengti poilsio ir pramogų zoną, kurioje jauni žmonės patys organizuotų renginius. Taip pat siūloma viršukalnėje įrengti sūpynes ir galbūt papuošti kalno viršūnę menininkų darbais.

Paskutiniąją projekto dieną Ukmergės jaunimo laisvalaikio centre surengtas orientacinis žaidimas. Jo dalyviai turėjo fotografuoti ir filmuoti, kalbinti įvairių savivaldos įstaigų darbuotojus, sužinoti, kuo naudinga savanorystė, kokie didžiausi renginiai laukia bibliotekoje.

Po orientacinio žaidimo vyko susitikimas, kuriame aptartas galimas savivaldybės ir jai pavaldžių institucijų bendradarbiavimas įgyvendinant idėjas, finansavimo galimybės. Jauni žmonės gavo savivaldybės pritarimą ir kvietimą bet kada atvykti, konsultuotis ir teikti prašymus, projektų paraiškas, leisiančias dalyvauti finansavimo konkursuose.

Mokytoja Jolita Šlepetienė, padėjusi ruoštis projekto stovyklai, džiaugiasi, kad ši veikla turėjo didelį poveikį mokinių mokymosi gebėjimams ir motyvacijai stiprinti, jų pilietiniam sąmoningumui augti ir suvokti, kad kiekvienas gali daryti reikšmingus ir reikalingus visuomenei darbus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)