Spausdinti šį puslapį

Miesto švarinimu nepatenkinti

Laikraštyje neseniai išspausdinus publikaciją apie įmonės „Ukmergės paslauga“ valomas miesto gatves, atsiliepė ir daugiau jos paslaugomis nepatenkintų ukmergiškių. Skaitytojai sako pritariantys vienos pašiliškės išsakytai nuomonei, kad „paskandinti“ gatvę tirštose dulkėse nėra tinkamas tvarkymo būdas. Pasakojo ir apie savo patirtį – dulkėmis apdergtus drabužius, veidą, plaukus.

Vienas iš gyventojų savo mintimis pasidalijo mūsų laikraščio internetinėje svetainėje.

„Tas „valymas“ yra kažkokia beprotybė. O gal direktorius nesupranta, kad sausos dangos drėkinimas, jog nedulkėtų, ir gatvės plovimas yra skirtingi dalykai? Kad valyti reikia drėgną gatvę, tai jiems tikriausiai tik šiais metais „daėjo“, nes dar pernai pasitaikė važiuoti tam valytuvui iš paskos, tai atrodė, kad smėlio audra prasidėjo. Pikta, kai dulkių pakėlimas ir nusėdimas kitoje vietoje vadinami gatvių valymu“, – rašo skaitytojas.

Pasak rajono savivaldybės atstovės spaudai Daivos Zimblienės, Ukmergės miestą tvarko ir aplinką prižiūri UAB „Ukmergės versmė“. Su savivaldybe pasirašyta sutartis dėl Ukmergės miesto seniūnijos gatvių, gatvių kelkraščių, šaligatvių, takų, laiptų, aikščių, pralaidų priežiūros paslaugų. Ji, anot D. Zimblienės, buvo pasirašyta metams.

Į paslaugas įeina ne tik šaligatvių ar laiptų, bet taip pat ir autobusų stotelių, automobilių stovėjimo aikštelių valymas. Miesto tvarkytojas atsakingas už žaliųjų plotų priežiūrą, žolės pjovimą, želdinių pjovimą ir genėjimą, sąšlavų, šiukšlių surinkimą nuo prižiūrimos teritorijos ir žaliųjų plotų.

D. Zimblienė taip pat informavo, kad visai miesto aplinkos priežiūrai šiais metais iš savivaldybės biudžeto skirta 150 tūkst. eurų.

Tiesa, „Ukmergės versmė“ miestą tvarko ne viena. Ji yra minėtų paslaugų teikėja, o vadovaujantis sutartimi, kurią vykdo, pasitelkė subteikėją. Būtent juo ir tapo „Ukmergės paslauga“.

Įmonės dabar teikia vadinamojo vasaros sezono paslaugas. Sutartyje nurodytas jų teikimo laikotarpis: nuo kovo 15 iki lapkričio 14 d. Joje taip pat numatyta, kokie plotai, kurios gatvės ir kaip turi būti tvarkomi, kuriomis dienomis įmonės įpareigotos tai daryti.

Pasak D. Zimblienės, minėta sutartis baigiasi jau netrukus – gegužės 3 d. „Jau rengiamasi skelbti naują šios paslaugos viešąjį pirkimą. Planuojama, kad sutartis su naujuoju miesto tvarkytoju šį kartą bus pasirašyta dvejų metų laikotarpiui“, – sakė ji.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)