Spausdinti šį puslapį

Miesto tvarkytojas keisis?

Netrukus baigiasi miesto seniūnijos su UAB „Ukmergės versmė“ sudaryta sutartis dėl miesto tvarkymo darbų. Juos ne visi ukmergiškiai vertina palankiai. Deja, šie darbai priklauso nuo jiems skiriamo finansavimo.

Pasak miesto seniūnės Zitos Pečiulienės, sutartis su miesto tvarkytoju baigiasi gegužės 26 dieną. Tiesa, naujas konkursas jau turėjo būti pradėtas, tačiau dėl seniūnės ligos dar nebuvo paskelbtas.

„Daugiau kaip mėnesį sirgau, turėjau biuletenį. Konkursas greitai bus skelbiamas, įmonės galės dalyvauti. Galbūt liepą bus aiškus laimėtojas“, – sakė ji.

Pasakojo, kad minėta įmonė miestą tvarko su UAB „Ukmergės paslauga“: „Nors miesto šlavimo konkursą laimėjo „Ukmergės versmė“, sutartyje registruotas subrangovas – „Ukmergės paslauga“. Pusę miesto šluoja viena įmonė, pusę – kita. O su žaliųjų plotų tvarkymu yra susijusi kita sutartis. Ji irgi pasirašyta su „Ukmergės versme“, tačiau jos dirba kartu.“

Ne visiems gyventojams atrodo, kad darbai atliekami kokybiškai, tinkamai. Redakcijoje sulaukiame skaitytojų pastebėjimų dėl nešvarių miesto gatvių, žole apaugusių plotų viešosiose erdvėse. Tačiau, anot Z. Pečiulienės, viskas atsiremia į pinigus. „Ir man norėtųsi didesnės kokybės, bet už ją reikia susimokėti“, – neslepia ji.

„Per mėnesį konkrečiai už šlavimą mokam vidutiniškai iki 10 000 eurų. Į darbus įeina kelių, gatvių šlavimas, valymas, žolės pjovimas, centre – žaliųjų plotų tvarkymas kas dvi savaites. Plius žiemą barstymas, kiti darbai per mėnesį vidutiniškai atsieina 21 375 eurus. Ką mieste galima padaryti už šitiek?“ – svarsto ji. Paminėjo kaimynės Jonavos, tam skiriančios „vidutiniškai keturiasdešimt tūkstančių ir daugiau“, pavyzdį.

Taip pat pasakojo apie pinigus miesto aplinkos priežiūrai. Parkų šienavimui, kapinių priežiūrai, krūmų genėjimui, gyvatvorių kirpimui, gėlių sodinimui per mėnesį, anot jos, turi užtekti 12 500 eurų.

„Bus dar mažiau – apie dešimt tūkstančių, nes už 24 tūkst. seniūnija perka du automobilius. Dabar patys renkam žaliąsias atliekas, turim du krovininius automobilius, bet su vienu dirba žolės pjovėjai, kitu vežamos šakos. Todėl turim pirkti du papildomus, nes nesurenkam šiukšlių“, – sako pašnekovė. Pridūrė, kad perkami nebenauji automobiliai.

Užimtumo didinimo programą įgyvendinanti seniūnija įdarbino septynis žmones šešiems mėnesiams. „Du vairuotojai rinks šiukšles, penki žolės pjovėjai dirbs ūkio darbus, reikia ir apravėt. Deja, septynių – per mažai tokiems darbams, – apgailestauja ji. – Tačiau daugiau priimti negalim, nes pinigų skirta tik tiek žmonių.“

Vasarą, seniūnės teigimu, apskritai „labai sunku“: „Trūksta darbo jėgos. Vadinamieji „viešininkai“ eina dirbti pas ūkininkus, kitur. Kai nebėra šildymo, jiems ir pajamų užtenka kitų.“

Laukiant Miesto šventės, Ukmergėje jau prasidėjo ir kiti šventiniai renginiai. Todėl, anot pašnekovės, stengiamasi, kad miestas būtų tvarkingas: „Gyvatvores, krūmus karpom. Prieš Miesto šventę dar kartelį gatvės bus prašluotos, viskas apipjauta. Prie įvažiavimų, „Vėliavnešių“, pašto, metrikacijos skyriaus bus suformuoti gėlynai. Našlaites žydėti kol kas paliksim tik prie bažnyčios – kitur bus pakeista.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)