Spausdinti šį puslapį

Ukmergės gatvės – „kaip po karo“

Į grioviais virtusių Ukmergės gatvių sąrašą pateko ir Klaipėdos gatvė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Į grioviais virtusių Ukmergės gatvių sąrašą pateko ir Klaipėdos gatvė. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prasidėjęs Klaipėdos gatvės remontas ukmergiškių visai nedžiugina. Žmonės stebisi, kodėl, dar nebaigus darbų kitose gatvėse, imamasi naujų, domisi, kada miestas nebeatrodys „išraustas lyg po karo“.

Savo nuomonėmis laikraščio skaitytojai dalijasi paskambinę į redakciją, taip pat negaili piktų komentarų internete. „Gal pirma pabaikit, ką pradėję!!! Tuoj bus žiema – nebaigsit tos Klaipėdos gatvės“; „Pats laikas. Juk žiema jau čia. Kada gi dar geriau kelius tvarkyti, jei ne žiemą“ – ironizuoja skaitytojai.

„Nuo piliakalnio kai pradėjo griaut miestą, tai rankų nenuleidžia... Klaipėdos gatvė po rekonstrukcijos bus kaip naujoji Deltuvos gatvė. Dar tiltą į Užupį nugriauna tegul ir bus išvis gražu“, – pastebi kiti.

Piktinamasi: „Absurdas, dievaži – Ukmergė jau kaip po karo atrodo. Vienur pradėjo – nebaigė, kitur vėl pradės... Gal pirma senus užbaigti reiktų ir tada pradėt naujus darbus.“ Stebimasi, kodėl, dar taip ir nebaigus tvarkyti Paupio, Deltuvos, Sodų gatvių, jau „rausiama“ ir Klaipėdos.

Skaitytojai taip pat teiraujasi, kaip reikės privažiuoti prie „Nykštuko“ darželio, iš kurios pusės vaikai pasieks Senamiesčio mokyklą, „kai abi gatvės išverstos“. Mano, kad pirmiausia „Sodų gatvę suartą reikėjo sutvarkyti“.

„Kodėl turiu laužyti mašiną savo?! Deltuvos gatvė užlopyta – tragedija ja važiuoti. Vasario 16-osios nepabaigta! Prie piliakalnio nepabaigta! Vilniaus gatvėj šaligatviai tragiški!“; „Jūs pro Linų gatvę pravažiuokit – pakabos iškart nėra, ypač po lietaus, kai duobių nesimato“ – pateikta ir tokių nuomonių.

Klausiama: „Kaip ten su Deltuvos gatve? Gal metus buvo uždaryta – dabar lopas ant lopo. Ar čia taip buvo numatyta?“; „Įdomu, ar vėl nusamdė kokią bankrutuojančią įmonę? Paupio gatvė stovi perknista, palikta ir velnias žino, kada baigs“; „Pinigus praplovė ir tiek, dabar toliau plauna...“

Informacijos skaitytojus dominančiais klausimais pateikė rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistas Vygintas Dubauskas.

Jo teigimu, Paupio, Sodų ir Klaipėdos gatvių rekonstravimas vykdomas, atsižvelgiant į Ukmergės rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) kapitalo investicijų programą ir į tai, kad yra skirtas ES dalinis finansavimas bei Kelių priežiūros ir plėtros programos finansavimas.

„Deltuvos gatvėje buvo vykdomas vandentvarkos projektas, kurio užsakovas buvo UAB „Ukmergės vandenys“. Darbų metu išardyta asfaltbetonio danga, kaip ir buvo numatyta projekte, atstatyta. Po atstatymo asfaltbetonio dangos būklė Deltuvos gatvėje nėra blogesnė nei buvo prieš projekto įgyvendinimą“, – aiškino jis. Sakė, kad ateityje visos gatvės rekonstravimą planuojama vykdyti viešos ir privačios partnerystės būdu.

Taip pat pastebi, kad į Senamiesčio pagrindinę mokyklą pėsčiomis galima ateiti Kauno gatve, o „po to – Sodų gatve, nes vienoje Sodų g. pusėje šaligatvis yra iki galo įrengtas, ir nuo Klaipėdos g. pusės“. Automobilius, anot jo, galima pasistatyti automobilių stovėjimo aikštelėse ties Kauno ir Klaipėdos gatvių sankryža.

„Šiuo metu Sodų g. klojama važiuojamosios dalies danga, todėl visi nepatogumai yra laikini. Darbus planuojama baigti 2018 m.“, – teigė V. Dubauskas.

„Šiuo metu Klaipėdos g. vykdomi pirmo etapo (tarp Kauno ir P. Cvirkos g.) darbai, todėl prie vaikų darželio „Nykštukas“ galima privažiuoti Klaipėdos gatve nuo Ramygalos, Mindaugo, L. Giros g. pusės ir P. Cvirkos gatve“, – taip pat sakė specialistas.

Atsakė ir į vairuotojo pastebėjimą dėl Linų gatvės: „Papildomai apžiūrėjus Linų g., tokių duobių, kad į jas įvažiavus „pakabos iškart nėra“, nėra. Yra keletas mažų duobių, kurios bus užtaisytos. Be to, važiuoti reikia saugiu greičiu.“

Praėjusios savaitės pabaigoje savivaldybė paskelbė apie dar vieną išbandymą vairuotojams: pirmadieniui ir antradieniui  uždarytas transporto (išskyrus specialųjį ir miesto maršrutinius autobusus) eismas Kauno gatvės atkarpoje tarp Vienuolyno ir A. Smetonos gatvių.

Eismas nukreipiamas nuo Kauno miesto pusės – Žiedo, Ramygalos ir Gedimino gatvėmis, o nuo Ukmergės miesto centro – Gedimino, Ramygalos, Žiedo gatvėmis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)