Spausdinti šį puslapį

Sužymėjo medžius

Į redakciją paskambinusi ukmergiškė teiravosi dėl Šventosios pakrantėje ruošiamų pjauti medžių.

Prie Šventosios moteris pamatė, kaip ji spėja, pjovimui sužymėtus medžius. Mano, kad jie sužymėti prastesnius paliekant, geresnius pjaunant. Moteris klausė, kas ir kodėl juos sužymėjo, kas pasirašė leidimą, kas vykdys darbus ir kodėl dabar tai daroma. Juk pakrantėje rengiamasi įgyvendinti projektą. Kodėl nelaukiama, kad pjautų tie, kas vykdys darbus. Ar medžių apskritai pakrantėje bus palikta.

Ukmergės rajono savivaldybės Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus specialistai informavo apie planuojamas investicijas Šventosios pakrantei sutvarkyti. Pakrantės teritorija tarp Vilniaus gatvės tilto ir Gėlių gatvės pabaigos bus pritaikyta laisvalaikio praleidimui – įrengtas pėsčiųjų-dviračių takas, tako ir rekreacinių zonų apšvietimas, mažoji architektūra, vykdomi kraštovaizdžio formavimo darbai, atvertos panoramos, sutvarkyti želdiniai.

Šiuo metu pradėti paruošiamieji techninio projekto parengimo darbai. Atlikta želdinių inventorizacija, įvertinant kiekvieno medžio ir vertingesnių krūmų dendrologinius, dendrometrinius parametrus bei sanitarinę būklę.

Dažais pažymimi dėl būklės kirstini medžiai. „Menkaverčiams želdiniams šalinti leidimai neišduodami, todėl šie želdiniai natūroje nėra ženklinami“, – pažymima atsakyme.

Taip pat verta žinoti, kad projektas bus derinamas su visuomene, Aplinkos ministerija, Aplinkos apsaugos agentūra, Kultūros paveldo departamentu, Valstybine saugomų teritorijų tarnyba.

„Leidimas medžiams kirsti bus išduotas tik gavus visų šių institucijų pritarimą dėl projekto sprendinių įgyvendinimo. Pirkimas rangos darbams vykdyti bus paskelbtas patvirtinus Šventosios pakrantės tvarkymo projektą ir gavus visus būtinus darbams vykdyti leidimus“, – rašoma pateiktame skyriaus atsakyme.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)