Spausdinti šį puslapį

Gatvė – iššūkis vairuotojams

Vasario 16-osios gatvė laukia rekonstrukcijos. Dainiaus Vyto nuotr. Vasario 16-osios gatvė laukia rekonstrukcijos. Dainiaus Vyto nuotr.

Asfalto dangos neturinti Vasario 16-osios gatvė – tikras galvos skausmas vairuotojams. Po šaltesnių dienų atšilus ji pasidarė panaši į ištisų duobių trasą.

Už gatvės priežiūrą atsakinga Ukmergės miesto seniūnija antradienį, po to, kai kelias dienas iš eilės buvo pliusinė temperatūra, pradėjo gatvę žvyruoti ir greideriuoti.

Rajono savivaldybės pranešime skelbiama, kad, kol kelio danga buvo stipriai įšalusi, šių darbų nebuvo galima atlikti.

Vasario 16-osios gatvėje pernai vykdyti vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimo ir paviršinių tinklų statybos darbai.

Bendrovės „Ukmergės vandenys“ užsakymu juos vykdžiusi UAB „Statovita“ asfalto dangą paliko neatstatytą, kadangi rajono savivaldybė šiemet pradės įgyvendinti „Ukmergės miesto buvusio karinio miestelio ir šalia esančių teritorijų viešųjų erdvių infrastruktūros vystymo“ projektą.

Jo metu numatyta atlikti ir šių gatvių bei šalia jų esančių viešųjų erdvių rekonstrukciją.

Tiesa, šis projektas užtruko. Anksčiau manyta, kad darbai vyks vieni po kitų – iš pradžių požemio, o paskui viršaus.

Rajono savivaldybė skelbia, kad jau gauti statybos leidimai, kitą savaitę planuojama pasirašyti rangos darbų sutartį su vienintele viešųjų pirkimų atvirame konkurse dalyvavusia įmone.

A.Smetonos ir Vasario 16-osios gatvių bei šalia jų esančių viešųjų erdvių rekonstravimo ir kapitalinio remonto darbų sutartis įsigalios gavus finansavimą. Centrinėje projektų valdymo agentūroje šiuo metu vertinama iš savivaldybės gauta paraiška dėl minėto projekto finansavimo. Kadangi šios procedūros užtrunka, tikimasi, jog remonto darbai Vasario 16-osios gatvėje startuos pavasario pabaigoje arba vasaros pradžioje ir užtruks beveik iki dvejų metų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)