Spausdinti šį puslapį

Už pastato priežiūrą atsakingas jo savininkas

Dėl atskilusio tinko pastatyta užtvara. Gedimino Nemunaičio nuotr. Dėl atskilusio tinko pastatyta užtvara. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Kęstučio aikštėje, priešais miesto centre esantį knygyną, šiomis dienomis pastatyta užtvara, draudžianti artintis prie pastato. Priežastis – nuo statinio atskilęs tinko gabalas, pirmą aukštą nuo antro žymintis dekoras.

Jis atskilo praėjusią savaitę dienos metu ir tik dėl atsitiktinumo nieko nesužalojo.

Rajono savivaldybės atstovė spaudai Daiva Zimblienė informavo, kad, Registrų centro duomenimis, šis 1904 metais statytas daugiau nei 607 kv. m ploto pastatas turi kelis šeimininkus.

Tarp pastato bendraturčių yra ir Ukmergės rajono savivaldybė, kuriai priklauso daugiau nei 141 kv. m ploto, arba 23 proc., patalpų, kurias nuomojasi bendrovė „Ukmergės knygynas“.

Kitų patalpų – 3 gyvenamųjų butų, 2 grožio salonų, vienos parduotuvės ir vienos negyvenamosios patalpos – savininkai yra fiziniai asmenys.

„Statybos įstatymas numato, jog už pastato priežiūrą ir būklę yra, visų pirma, atsakingas jo savininkas, kurio pareiga yra prižiūrėti savo turtą. Jau artimiausiu metu susitiksime su visais bendraturčiais ir tarsimės, kokių priemonių imsimės šiai nuostatai įgyvendinti, taip pat bus ieškoma, kas administruos bei prižiūrės šį pastatą“, – šią situaciją komentavo Ukmergės rajono savivaldybės Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėjas Artūras Sakalauskas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)