Spausdinti šį puslapį

Darbų spartą mažina karščiai

Pirmiausia bus pakeista visa vienos pusės šaligatvio danga. Gedimino Nemunaičio nuotr. Pirmiausia bus pakeista visa vienos pusės šaligatvio danga. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Vasaros pradžioje prasidėjo vienos pagrindinių mieste – Vilniaus – gatvės šaligatvių keitimo darbai. Šiuo metu jie vykdomi kairėje pusėje, važiuojant nuo miesto centro, iš karto už tilto per Šventąją. Plytelės išimamos ir gruntas dangai ruošiamas palei visą gatvę.

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis teiravosi, kada galima tikėtis darbų pabaigos, baiminosi, ar tik vienu metu nebus išimamos plytelės ir kitoje gatvės pusėje, tada neįmanoma būtų praeiti.

Kelių tiesimo ir asfaltbetonio gamybos UAB „Ukmergės keliai“ generalinis direktorius Alvydas Makavičius tikino, kad taip tikrai nenutiks.

Pasakojo, kad šaligatvis keičiamas etapais. Pirmiausia bus pakeista visa vienos pusės šaligatvio danga. Pagal darbų technologiją gruntas nukasamas, dedami kelio bortai, pilami keli sluoksniai grunto bei klojamos trinkelės.

Šaligatviai kairėje šios gatvės pusėje atnaujinami nuo tilto per Šventąją iki Pivonijos prekybos centro. Ilgis – 790 m, plotis – 1,5 m.

Manoma šiuos darbus kairėje pusėje baigti iki rugpjūčio.

Pasak direktoriaus, pabaigus vieną pusę – paklojus trinkeles, bus pereita prie kitos gatvės pusės. Ši atkarpa iki Trakų gatvės yra kiek trumpesnė – 640 metrų, o plotis – 1,5 m.

Pasak direktoriaus, tempą šiuo metu kiek sulėtina karščiai. Dėl svilinančios kaitros darbo diena trumpinama. Per didžiausius karščius darbai vyko nuo ankstyvo ryto iki 13 valandos.

Laikraštyje jau esame skelbę, kad darbų kaina – 296,8 tūkst. eurų, projektas finansuojamas iš ES fondų. Darbus planuojama pabaigti dar šiais metais.

Šios gatvės važiuojamosios dangos kol kas dar neplanuojama tvarkyti. Vilniaus gatvė Ukmergės mieste yra valstybinės reikšmės krašto kelias Nr. 115 Ukmergė–Molėtai ir priklauso Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos.

UAB „Ukmergės keliai“ generalinis direktorius Alvydas Makavičius pasakojo, kad jo vadovaujama įmonė šiuo metu Ukmergėje įgyvendina ir kitą stambų projektą – Klaipėdos gatvės rekonstrukciją. Atkarpa iki Vasario 16-osios gatvės sankryžos jau baigta. Toliau darbai vykdomi kitoje atkarpoje, laukia ir trečias etapas.

Gerokai įstrigusius ir ukmergiškių laukiamus Vasario 16-osios gatvės rekonstrukcijos darbus taip pat įgyvendins UAB „Ukmergės keliai“.

Rangos sutartis su įmone jau pasirašyta, tačiau finansavimas, pasak direktoriaus, stringa. Vis dėlto labai tikimasi darbus šioje gatvėje pradėti rugpjūčio pradžioje. 

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)