Kai kurio transporto eismas nedraudžiamas

Tam tikro transporto eismas yra kontroliuojamas. Tam tikro transporto eismas yra kontroliuojamas.

Ukmergiškiai piktinasi, kad miesto gatves, anot jų, neretai gadina sunkiasvoris transportas. Tokių mašinų eismas, svarsto gyventojai, turėtų būti labiau ribojamas.

„Kada baigs sunkiasvoriai, krovininiai automobiliai važinėti po miesto gatves ir tiltą, taip laužydami asfaltą? – klausia skaitytojas. – Tam, manau, ir buvo padaryti aplinkkeliai.“

Pasak rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjo Aido Dutkaus, tokią kontrolę vykdo policija. „Aptarnaujančiam krovininiam transportui važinėti miesto gatvėmis neuždrausta“, – teigė jis.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ukmergės rajono policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas Vladas Butkus sakė, jog krovininių transporto priemonių kontrolė Ukmergės mieste vykdoma nuolat. Atsakomybė numatyta Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnyje „Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas“.

Kelio ženklų ar ženklinimo nesilaikymas, vairuotojų pareigų pėstiesiems nevykdymas, važiavimas šaligatviu, veja ar pėsčiųjų (dviračių) taku, Kelių eismo taisyklėse nustatytos įspėjamųjų signalų naudojimo tvarkos pažeidimas, apsisukimas pėsčiųjų perėjose, tolimųjų šviesų neperjungimas į artimąsias šviesas tamsoje likus iki atvažiuojančios priešpriešiais transporto priemonės mažiau kaip 150 metrų, žmonių vežimo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų.

„Kuriose konkrečiai vietose, nurodo kelio ženklai, tačiau yra išimtys: aptarnaujantis transportas (kroviniai į parduotuves, įmones ir pan.) gali nepaisyti kelio ženklo Nr. 304 „Krovininių automobilių eismas draudžiamas“ reikalavimų“, – sako V. Butkus.

Šis draudžiamasis kelio ženklas draudžia važiuoti krovininiais automobiliais ir transporto priemonių junginiais, kurių didžiausioji leidžiamoji masė yra didesnė kaip 3,5 t arba didesnė už nurodytąją ženkle. Taip pat – traktoriais ir savaeigėmis mašinomis, išskyrus aptarnaujantįjį transportą.

Minėtame ANK straipsnyje taip pat nurodyta: sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal Kelių eismo taisykles draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo trisdešimt iki devyniasdešimt eurų.

Policijos komisariato Reagavimo skyriaus viršininkas patikino, kad gyventojų pranešimų apie neleistinai mieste važinėjančius sunkiasvorius automobilius policijoje nesulaukiama.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų