Spausdinti šį puslapį

Vasario 16-osios gatvėje – pagaliau remontas

Šią savaitę pagaliau prasidėjo Vasario 16-osios gatvės tvarkymo darbai. Žadama, kad lygia, be duobių, ir patogia asfaltuota gatve ukmergiškiai džiaugsis jau po kelių mėnesių.

Pradėta tvarkyti, tačiau dėl nesklandumų sustojus darbams „pamiršta“ gatvė vairuotojų ir pėsčiųjų galvos skausmu buvo kelerius metus. Ji tapo vienu pagrindinių gyventojų diskusijų objektų interneto erdvėje, apie žmonių skundus ne kartą rašėme laikraštyje.

Štai neseniai ir vėl sulaukėme skaitytojo klausimo: „Kodėl tokios užmirštos ir baisios Ukmergės gatvės? Vasario 16-osios gatvė – tikrai užkeikta. Ten pylė kokios druskelės, bet – duobė ant duobės, visur vien tik dulkės. Tenai nebent storą žvyro sluoksnį reikia dėti, jeigu jau kitaip sutvarkyti nesugeba.“

Tačiau panašu, kad žvyro čia nebereikės. Mat, jei vėl kas nors neužstrigs, netrukus turėsime normalią asfaltuotą gatvę.

„Yra įdėtos visos pastangos. Per viešuosius pirkimus jau „nupirktas“ techninis prižiūrėtojas, be kurio negali vykti darbai. Konkursą laimėjo įmonė iš Alytaus, turinti 12-os metų patirtį ir daug panašių projektų“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas.

Jo teigimu, jau pasirašyta darbų sutartis: „Kalbėjausi su kelininkais – jie ruošia aptvėrimus, vyksta kiti pasiruošimo darbai. Realūs darbai prasideda šią savaitę“, – pirmadienį sakė jis.

Pirmiausia bus uždarytas Vasario 16-osios gatvės ruožas nuo Gedimino gatvės iki Vienuolyno gatvės, kad darbams netrukdytų automobilių eismas.

„Per 2–3 mėnesius viskas turėtų būti sutvarkyta. Bus ir asfaltas, ir šaligatviai“, – tikino direktorius, sakydamas, kad visus vargus, duobes ir dulkes tikrai bus galima pamiršti.

Rajono savivaldybė dar vasario mėnesį skelbė, kad su UAB „Ukmergės keliai“ buvo pasirašyta „Ukmergės miesto A. Smetonos, Vasario 16-osios gatvių ir prie jų esančių viešųjų erdvių rekonstravimo ir kapitalinio remonto darbų“ sutartis. Joje numatyta, kad Vasario 16-osios (nuo A. Smetonos g. iki Gedimino g. su rekreacine zona šalia) gatvėje bus rekonstruota važiuojamoji kelio dalis su šaligatviais, paviršinių nuotekų ir elektroninių ryšių tinklai, įrengtas apšvietimas, vaizdo stebėjimo sistema.

„Ukmergės žiniose“ jau rašėme, kad Vasario 16-osios, kaip ir A. Smetonos, gatvėje pernai buvo baigti paviršinių nuotekų tinklų statybos bei vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimo darbai. Vamzdynų keitimo darbai šioje gatvėje buvo pradėti 2017 metų liepą. Tuomet skelbta, kad bus klojami nauji paviršiniai nuotekų tinklai, taip pat rekonstruojami buitiniai tinklai.

Darbai bus atliekami keliais etapais. Pirmiausia tvarkoma Vasario 16-osios gatvė, vėliau – Deltuvos gatvė. Į projektą įtraukta ir A. Smetonos gatvė. Tinklus čia iš pradžių klojo šilumininkai, vėliau – vandentiekininkai. Buvo numatyta nutiesti per 2 kilometrus paviršinių nuotekų tinklų bei rekonstruoti per 4 kilometrus senų vamzdynų. Bendra viso projekto, įskaitant ne tik Vasario 16-osios gatvę, vertė – apie 2 mln. eurų be PVM.

Rašėme ir apie tai, kad, Vasario 16-osios gatvėje pernai vykdant vandentiekio ir nuotekų tinklų rekonstravimo ir paviršinių tinklų statybos darbus, neapsieita be nesklandumų. Bendrovės „Ukmergės vandenys“ užsakymu juos vykdžiusi UAB „Statovita“ asfalto dangą paliko neatstatytą. Tuomet teigta, jog šitaip buvo nuspręsta, kad savivaldybė galėtų pradėti įgyvendinti „Ukmergės miesto buvusio karinio miestelio ir šalia esančių teritorijų viešųjų erdvių infrastruktūros vystymo“ projektą. Jo metu numatyta atlikti ir šių gatvių bei šalia jų esančių viešųjų erdvių rekonstrukciją.

Deja, projektas užtruko, o taip ir nebaigta tvarkyti Vasario 16-osios gatvė tapo, anot pačių ukmergiškių, „tikra Ukmergės gėda“.

Šiemet vasarį pasirašytos rangos darbų sutarties pradinė vertė – 2 035 000 Eur. Projektas taip pat apima ne vieną gatvę. Jo įgyvendinimo metu, teigiama, A. Smetonos ir Vasario 16-osios gatvėse bus atlikti minėti darbai. Taip pat numatyta sutvarkyti Klaipėdos gatvės skverą: čia bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, paviršinių nuotekų tinklai ir drenažas, apšvietimas. Visą projektą planuojama įgyvendinti per porą metų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)