Spausdinti šį puslapį

Artėja Vilniaus gatvės remontas?

Gedimino Nemunaičio nuotr. Ši Vilniaus gatvės atkarpa jau labai seniai šaukiasi remonto. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ši Vilniaus gatvės atkarpa jau labai seniai šaukiasi remonto.

 

Panašu, kad Ukmergėje bus išspręsta metų metais įsisenėjusi problema – jau šį rudenį numatomas Vilniaus gatvės dangos ir šaligatvių nuo miesto centro iki tilto remontas.

Šį projektą įgyvendintų Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos. Šios dabar apgailėtinos būklės vairuotojus ir pėsčiuosius piktinančios atkarpos ilgis apie 370 metrų. Itin prastos būklės čia ir šaligatviai, ir kelio danga.

Rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sako, kad dabar šiuo klausimu intensyviai dirbama ir tikėtina, kad rangos darbai būtų perkami gal net šį rudenį.

Darbams kelią atvertų Ukmergėje planuojamas įgyvendinti projektas „Valstybinės reikšmės krašto kelio Nr. 115 Ukmergė–Molėtai ruožo 0,000–0,377 km, kuriam Ukmergės m. suteiktas Vilniaus g. pavadinimas, rekonstrukcija, sutaisant važiuojamąją dalį ir šaligatvius“. 

Įgyvendinus projektą savivaldybė perimtų nuosavybės teise šį valstybinės reikšmės krašto kelio Ukmergė–Molėtai ruožą.

Tiesa, tam dar reikalingas rajono savivaldybės tarybos pritarimas.

Tarybos neeiliniam posėdžiui, vyksiančiam jau šį ketvirtadienį,  teikiamas  svarstyti klausimas „Dėl sutikimo perimti valstybės turtą Ukmergės rajono savivaldybės nuosavybėn.“

Vilniaus gatvės ruožas, apie kurio perėmimą ir remontą kalbama, vairuotojams kelia nemažai rūpesčių ir dėl čia susidarančių kamščių.

Gal rekonstruojant gatvę ji bus platinama? Savivaldybės administracijos direktorius D. Varnas sako, kad diskutuojant su Kelių direkcija išsiaiškinta, kad bent kiek platinant gatvę darbų projektavimas labai užsitęstų.

Buvo pasiūlytas kitas sprendimas, padėsiantis bent iš dalies spręsti eismo kamščių problemą: nuo Paupio gatvės sankryžos link miesto centro po remonto formuoti nebe vieną, kaip dabar, o dvi eismo juostas. Šiuo metu dvi eismo juostos suformuotos gerokai toliau link centro.

Pagal susitarimą su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos direkcijai savivaldybė perduos Kauno gatvės atkarpą nuo kelio Kaunas–Zarasai–Daugpilis iki Gerseniškių gatvės.

Šiam susitarimo punktui dar taip pat reikalingas rajono tarybos pritarimas.

Priėmus sprendimą lauksime Vyriausybės nutarimo priėmimo ir projekte numatytų darbų, po kurių bus vykdomos turto perdavimo procedūros.

„Ekonominė nauda miestui būtų didžiulė“, – būsimu projektu džiaugiasi savivaldybės administracijos direktorius.

Pasakojo, kad  šiuo metu svarstomi ir kiti variantai, kaip sumažinti kamščius miesto centre, nes situaciją apsunkins jau nuo lapkričio naikinami kelio ženklai – degant raudonam šviesoforo signalui į dešinę sukti leidusios rodyklės.

Ukmergės centre šiuo metu tokie ženklai yra ir jie gerokai atlaisvina automobilių srautus. Šiuos ženklus panaikinus, situaciją galbūt padės išspręsti išmanusis šviesoforas arba papildoma šviesoforo sekcija.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)