Spausdinti šį puslapį

Prašo ir aikštelių, ir ramybės

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Praėjusią savaitę vyko Ukmergės rajono savivaldybės saugaus eismo komisijos posėdis, kuriame išnagrinėta nemažai gyventojų prašymų. Dauguma jų susiję su automobilių parkavimu arba jų greičio ribojimu.

Patenkintas prašymas įrengti kelio ženklus „Gyvenamoji zona“ ties Viržių, Purienų gatvėmis. Jų įrengimui pritarta, bet dar reiks suderinti su policija.

Komisija buvo informuota, kad šalia vieno Maironio gatvės daugiabučio pernelyg arti butų langų statomi automobiliai. Šią situaciją nutarta detaliau išsiaiškinti.

Prašymui užtverti pravažiavimą per daugiabučio namo Žiedo gatvėje kiemą iš esmės pritarta. Tačiau dar turi būti pateikti gyventojų sutikimai.

Gautas kolektyvinis Balelių kaimo gyventojų prašymas įrengti sferinį kelio veidrodį. Komisija rekomendavo arba nugenėti gyvatvorę, dėl kurios ir suprastėjęs matomumas, arba įrengti sferinį veidrodį.

Prašyta įrengti kelio ženklą „Rezervuota stovėjimo vieta“ daugiabučio namo kieme Miškų gatvėje. Prašymui nepritarta, nes tokių galimybių nėra.

Tuo tarpu prašymas uždrausti automobilių statymą įvažiavime į kiemus prie kelių Jaunimo gatvės daugiabučių patenkintas. Išsiaiškinta, kad siauras pravažiavimas iš tiesų užstatomas taip, kad į nurodytus kiemus nebegali įvažiuoti specialioji technika – nei „greitosios“, nei gaisrinės automobiliai.

Komisijos prašyta užtikrinti automobilių stovėjimo tvarką prie daugiabučio namo Rožių gatvėje. Į šią situaciją bus gilinamasi – svarstymas atidėtas.

Klausimui dėl kelio ženklų įrengimo Siesikų seniūnijos Toliūnų kaimo gatvėje pritarta.

Prašymas įrengti greičio ribojimo kelio ženklus į sodų bendrijas „Armona“, „Linas“ atidėtas. Kadangi gautas vieno asmens prašymas, pasiūlyta surinkti sodininkų parašus, kad būtų aišku, jog to pageidauja ir kiti.

Atidėtas klausimas dėl kelio ženklų įrengimo Deltuvos miestelyje. Nutarta, kad dar daug ką reikia patikslinti.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus pristatė kelis siūlymus dėl transporto sustojimo vietų.

Ukmergiškiai yra išsakę pageidavimą pastatyti kelio ženklą „Taksi stotelė“ prie turgavietės, Vasario 16-osios gatvėje. Tačiau nutarta šį klausimą atidėti, kol bus baigtas gatvės remontas.

Kitas klausimas – dėl turistinių autobusų sustojimo aikštelės priešais viešbutį „Big Stone“ Kauno gatvėje.

Komisija nutarė šį siūlymą tenkinti ir ateityje sudaryti sąlygas šioje vietoje sustoti turistiniams autobusams.

Tam dar reikės parengti projektą, pažeminti gatvės bordiūrą, pažymėti ir įrengti laikino sustojimo vietą autobusais atvykstantiems turistams. Šis sumanymas greičiausiai bus įgyvendintas jau kitąmet.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)