Miesto centre pradėta rekonstrukcija

Tikru galvos skausmu Ukmergės rajono vadovams tapęs mūsų miesto centro erdvių rekonstravimo projekto įgyvendinimas pagaliau prasideda. Numatyta, kad darbai truks pusantrų metų, taigi apsišarvuokime kantrybe.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasakojo, kad Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis rekonstravimo rangos darbų sutartis pasirašyta  su sostinėje įsikūrusia statybos darbų įmone UAB „Losrita“. Ji dirbs jungtinėje veikloje su kita sostinės įmone „Vilnius Town Group“.

Rangos darbų kaina 3,194 mln.  Didžioji dalis šios sumos – 85 proc. – ES struktūrinių fondų lėšos.

Ukmergės savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšos sudarys po 7,5 proc.

Rangos projektą įmonės įsipareigojo įgyvendinti per 18 mėnesių.

Pirmiausia darbai pradėti nuo Pilies parko ir Draugystės skvero.

Administracijos direktorius informavo, kad eismo trukdymų centrinėmis miesto gatvėmis šiemet neturėtų būti. Žadama, kad ir pėstieji didelių nepatogumų nepajus – rekonstruojamose erdvėse bus įrengti laikini praėjimai.

„Rekonstrukcija jau prasidėjo Pilies parko pusėje.

Čia bus griaunami seni garažai, istorinis požeminis tualetas, pagal planą atstatytas Vienuolyno gatvės pratęsimas.

Šiuo metu jau išimami seni suolai, šiukšliadėžės. Į viską žiūrim ūkiškai – jie nebus utilizuojami, o panaudoti  kaimo seniūnijose“, – sako administracijos direktorius D. Varnas.

Rangovas įsipareigojo į keturias zonas (Kęstučio aikštė, Draugystės skveras, Pilies parkas ir Pilies gatvė) suskirstytame objekte įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, pravažiavimus, reprezentacines aikštes, pėsčiųjų takus, apžvalgos aikšteles, viešąjį tualetą, informacinį paviljoną, teritorijos apšvietimo, stebėjimo ir lauko nuotekų tinklus.

Miesto viešųjų erdvių rekonstravimo projektas labai užsitęsė dėl daugelio priežasčių.

Apie tai, kad rangos darbų konkursas laimėtas ir jau jau netrukus prasidės darbai, „Ukmergės žiniose“ rašėme ne kartą. Bet darbai vis nejudėjo.  Rangos darbų konkursą savivaldybei teko skelbti net keturis kartus.

Priežasčių buvo įvairių: kartą pasiūlyta per didelė kaina, kito konkurso laimėtojas susidūrė su finansiniais sunkumais, nesugebėjo pateikti visų reikiamų dokumentų.

Dar anksčiau būta ir architektūrinio projekto keitimų.

Gyventojams rūpi, kiek medžių bus iškirsta miesto centre. Skelbiama, kad jų pjovimo išvengti tikrai nepavyks. Kurie bus naikinami, jau numatyta.

Dabar aišku, kad dėl viešųjų erdvių rekonstravimo projekto didžiausias renginys – Ukmergės miesto šventė – kitąmet vyks ne centre, o miesto stadione. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)

Komentarai  

+2 # Asta 2019-10-19 10:46
Idomu kas liks po šventes is stadiono? Tutlys neleis niokot vejos.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # ok 2019-10-19 21:32
Juokingai skamba,kad šitas "miesto tvarkymas"yra galvos skausmas rajono valdžiai.Jiems čia yra didelis džiaugsmas,nes yra galimybė prisivogti.Svarbiausia,kad ką jie išgriovė,dar nieko taip ir nesutvarkė,griauna viską iš eilės.Kvailiausia,kai kartais rašoma komentaruose,kad džiaugtis reikia,kad tvarko(greičiausiai,kad tokius komentarus,jie patys ir rašo).Ko gi čia džiaugtis,kai viskas išvagiama,sudarinėjamos sutartys su bankrutuojančiomis firmomis,o pinigai pasidalijami.Gal reikia džiaugtis,kad jie viską išgriovė,bet nieko nesutvarkė.Iš Klaipėdos gatvės visai kažkokį pasityčiojimą padarė,kelias siauras,vos mašinos prasilenkia,išsukant iš Cvirkos g.,nesimato nieko nei į vieną pusę.Sakė gi,kad bus veidrodžiai.Tai kur tie veidrodžiai?Kada jie bus,gal po trijų metų,tiek,kiek ir žvyrkelis Vasario 16gatvėj?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų