Spausdinti šį puslapį

Miesto centre pradėta rekonstrukcija

Tikru galvos skausmu Ukmergės rajono vadovams tapęs mūsų miesto centro erdvių rekonstravimo projekto įgyvendinimas pagaliau prasideda. Numatyta, kad darbai truks pusantrų metų, taigi apsišarvuokime kantrybe.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pasakojo, kad Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis rekonstravimo rangos darbų sutartis pasirašyta  su sostinėje įsikūrusia statybos darbų įmone UAB „Losrita“. Ji dirbs jungtinėje veikloje su kita sostinės įmone „Vilnius Town Group“.

Rangos darbų kaina 3,194 mln.  Didžioji dalis šios sumos – 85 proc. – ES struktūrinių fondų lėšos.

Ukmergės savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšos sudarys po 7,5 proc.

Rangos projektą įmonės įsipareigojo įgyvendinti per 18 mėnesių.

Pirmiausia darbai pradėti nuo Pilies parko ir Draugystės skvero.

Administracijos direktorius informavo, kad eismo trukdymų centrinėmis miesto gatvėmis šiemet neturėtų būti. Žadama, kad ir pėstieji didelių nepatogumų nepajus – rekonstruojamose erdvėse bus įrengti laikini praėjimai.

„Rekonstrukcija jau prasidėjo Pilies parko pusėje.

Čia bus griaunami seni garažai, istorinis požeminis tualetas, pagal planą atstatytas Vienuolyno gatvės pratęsimas.

Šiuo metu jau išimami seni suolai, šiukšliadėžės. Į viską žiūrim ūkiškai – jie nebus utilizuojami, o panaudoti  kaimo seniūnijose“, – sako administracijos direktorius D. Varnas.

Rangovas įsipareigojo į keturias zonas (Kęstučio aikštė, Draugystės skveras, Pilies parkas ir Pilies gatvė) suskirstytame objekte įrengti automobilių stovėjimo aikšteles, pravažiavimus, reprezentacines aikštes, pėsčiųjų takus, apžvalgos aikšteles, viešąjį tualetą, informacinį paviljoną, teritorijos apšvietimo, stebėjimo ir lauko nuotekų tinklus.

Miesto viešųjų erdvių rekonstravimo projektas labai užsitęsė dėl daugelio priežasčių.

Apie tai, kad rangos darbų konkursas laimėtas ir jau jau netrukus prasidės darbai, „Ukmergės žiniose“ rašėme ne kartą. Bet darbai vis nejudėjo.  Rangos darbų konkursą savivaldybei teko skelbti net keturis kartus.

Priežasčių buvo įvairių: kartą pasiūlyta per didelė kaina, kito konkurso laimėtojas susidūrė su finansiniais sunkumais, nesugebėjo pateikti visų reikiamų dokumentų.

Dar anksčiau būta ir architektūrinio projekto keitimų.

Gyventojams rūpi, kiek medžių bus iškirsta miesto centre. Skelbiama, kad jų pjovimo išvengti tikrai nepavyks. Kurie bus naikinami, jau numatyta.

Dabar aišku, kad dėl viešųjų erdvių rekonstravimo projekto didžiausias renginys – Ukmergės miesto šventė – kitąmet vyks ne centre, o miesto stadione. 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)