Spausdinti šį puslapį

Gatvė tapo ir nepatogi, ir nesaugi

Gyventojas teiravosi, dėl kokių priežasčių Klaipėdos gatvė po rekonstrukcijos buvo gerokai susiaurinta.

Apie tai, kad vairuotojams dabar labai nepatogu ir netgi nesaugu, skundų redakcijoje sulaukta iš ne vieno ukmergiškio.

„Iš Klaipėdos gatvės visai kažkokį pasityčiojimą padarė. Kelias siauras, vos mašinos prasilenkia, išsukant iš P. Cvirkos g., nesimato nieko nė į vieną pusę“ – tokio komentaro neseniai sulaukėme ir „Ukmergės žinių“ internetinėje svetainėje.

Taip pat klausiama, ar, išsukant iš P. Cvirkos gatvės į Klaipėdos gatvę, neturi būti kelio veidrodžių, kad eismas būtų saugesnis. Mat žmonės girdėję, kad tokius veidrodžius čia turėjo pastatyti.

Atsakymą pateikė rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyr. specialistė Rasa Šepetienė.

„Klaipėdos gatvė suprojektuota pagal galiojančius normatyvinius projektavimo dokumentus, – teigia ji. – Atliktas eismo saugumo auditas, projekto ekspertizė.“

Anot specialistės, pernai sausį vyko viešas Klaipėdos gatvės projekto svarstymas: „Apie jį visuomenė buvo informuota. Svarstyme dalyvavo ir dalis Klaipėdos g. gyventojų, kurie buvo supažindinti su projektiniais pasiūlymais ir jiems pritarė.“

R.Šepetienė žada, kad situacija dėl automobilių eismo minėtoje vietoje turėtų pagerėti: P. Cvirkos gatvėje bus įrengtas veidrodis. Tai padaryti ketinama per artimiausią savaitę.

Kelių ir gatvių veidrodžiai yra skirti pagerinti matomumą tokiose vietose, kur jis ribojamas šalia kelio esančių pastatų, tvorų, augmenijos, statomų automobilių ar kitų kliūčių. Tokie veidrodžiai pasižymi plačiu apžvalgos kampu. Sferiniai kelių veidrodžiai naudojami automobilių stovėjimo aikštelėse, sudėtingose sankryžose.

Sutartis dėl Klaipėdos gatvės rekonstravimo darbų pirkimo buvo pasirašyta pernai rugsėjį. Bendra projekto vertė – 2 mln. 90 tūkst. eurų.

Šios gatvės rekonstravimo darbai buvo suskirstyti į etapus. Pirmiausia tvarkytas ruožas nuo Kauno g. iki P. Cvirkos g., paskui – nuo P. Cvirkos g. iki Ramygalos g. Trečias etapas apima Ramygalos–Žiedo g. Čia bus rekonstruota važiuojamosios gatvės dalies asfalto danga, įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, apšvietimas, greičio mažinimo kalneliai, vertikalus ir horizontalus gatvės ženklinimas, lietaus nuotekų tinklai.

Projekto vertė – beveik 530 tūkst. eurų. Šiuo metu jau yra nutiesta gatvės asfalto danga. Numatoma projektą baigti 2021 m. rugsėjį.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)