Įtartiną eksponatą išsivežė išminuotojai

Keistas įvykis antradienį nutiko Ukmergės kraštotyros muziejuje. Dėl įtarimų sukėlusio pusę amžiaus muziejuje laikyto sprogmens čia buvo sukviestos visos specialiosios tarnybos. Eksponatą išsivežė išminuotojai.

Ukmergės policijos pareigūnai pranešimą apie radinį muziejaus senosiose patalpose, Kęstučio aikštėje, gavo prieš pat darbo dienos pabaigą – 16 val. 49 min.

Iš karto buvo paskelbta operacija „Skydas“, į įvykio vietą atvyko policijos, greitosios medicininės pagalbos, ugniagesių ekipažai. Teritorija buvo aptverta. Po kiek laiko atvyko ir „Aro“ išminuotojai. Jie iš muziejaus patalpų išsinešė ir išsivežė Pirmojo pasaulinio karo laikų sprogmenį.

Ukmergės kraštotyros muziejaus direktorė Vaidutė Sakolnikienė pasakojo, kad šis eksponatas – daug metų laikytas sprogmuo – įtarimų sukėlė vykdant persikraustymo darbus. Muziejaus fondai perkraustomi iš senųjų Kęstučio aikštėje esančių patalpų į naują saugyklą Gedimino gatvėje.

Tarp muziejaus eksponatų yra ir daugiau ginklų – įvairių šautuvų, sprogmenų, kardų. Šaunamieji ginklai pagadinti taip, kad negalima būtų naudoti, o sprogmenys – tušti. Tuščias turėjo būti ir ginklų spintoje laikytas Pirmojo pasaulinio karo laikų sviedinys. Tačiau jį paėmus į rankas muziejininkams kilo įtarimas – viduje kažkas skleidė garsą – gal oras, gal skystis.

Muziejininkai aiškinosi, ką daryti esant tokiai situacijai ir ar įmanoma, kad sprogmuo būtų pavojingas. Tačiau iš specialistų sulaukė patarimo geriau nerizikuoti ir pranešti apie įvykį pagalbos centro telefonu 112. Taip ir buvo pasielgta.

Ukmergės kraštotyros muziejuje tai pirmas toks atvejis, kai eksponatas prarandamas būtent tokiomis aplinkybėmis – jį išsigabenant išminuotojams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų