Spausdinti šį puslapį

Rengiamasi sutarčiai dėl aplinkkelio

 Gedimino Nemunaičio nuotr. Į sutartį įtrauktas ir tilto per Šventąją remontas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Į sutartį įtrauktas ir tilto per Šventąją remontas.

Ukmergės pietvakarinio aplinkkelio statybos planai įgauna apčiuopiamą pavidalą.

Savivaldybės taryba ketvirtadienį pritarė bendradarbiavimo sutarčiai su Lietuvos automobilių kelių direkcija prie Susisiekimo ministerijos įgyvendinant projektą „Ukmergės miesto gatvių ir sankryžų rekonstravimas ir remontas bei pietvakarinio aplinkkelio statyba“.

Bendradarbiavimo sutartyje skelbiama, kad projektas bus įgyvendinamas pagal Kelių direkcijos užsakytą ir parengtą techninį projektą.

Įgyvendinant jį Kelių direkcija suprojektuos ir pastatys Ukmergės miesto pietvakarinį aplinkkelį su tiltu per Šventosios upę bei suremontuos valstybinės reikšmės krašto kelio Ukmergė–Molėtai 0,377–0,826 km ruožą ir esamą tiltą per Šventosios upę.

Savivaldybė perims nuosavybės teise valstybinės reikšmės krašto kelių ruožus – Antakalnio, Vilniaus ir Gedimino gatves iki miesto ribos, rekonstruos Ukmergės miesto Kauno–Žiedo gatvių sankryžą į žiedinę bei Ukmergės miesto Linų gatvę.

Kelių direkcija įsipareigoja finansuoti aplinkkelio statybą ir tilto per Šventąją Vilniaus gatvėje remontą Kelių priežiūros ir plėtros programos, kitomis lėšomis.

Savivaldybė įsipareigoja finansuoti Kauno–Žiedo gatvių sankryžos į žiedinę bei Linų gatvės rekonstravimą savivaldybės biudžeto bei kitomis lėšomis.

Kelių direkcija valstybinės reikšmės krašto kelią Nr. 115 Ukmergė–Molėtai, valstybinės reikšmė krašto kelią Nr. 174 Ukmergė–Raguva–Nevėžis ir valstybinės reikšmės kelią Nr. 231 Vytinė–Vaitkuškis–Ukmergė valdo patikėjimo teise.

Savivaldybė Linų, Kauno, Žiedo gatves, esančias Ukmergės mieste, valdo nuosavybės teise.

Bendradarbiavimo sutartyje numatyta, kokiais terminais bus vykdomi darbai.

Ukmergės miesto pietvakarinio aplinkkelio su tiltu per Šventosios upę techninis projektas bus rengiamas 2020–2021 m., statybos darbai įgyvendinami 2022–2023 m.

Tilto per Šventąją remonto techninis projektas bus rengiamas 2021–2022 m., statybos darbai įgyvendinami 2023–2024 m.

Kauno–Žiedo gatvių sankryžos į žiedinę rekonstravimo bei Linų gatvės techninis darbo projektas bus rengiamas 2020 m. Statybos darbai įgyvendinami 2021 m. ar vėliau, bet iki aplinkkelio statybos darbų pradžios.

Kitas žingsnis šioje procedūroje – sutarties, kuriai pritarė savivaldybės taryba, pasirašymas.

Ją savo parašais turėtų patvirtinti Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos vadovas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)