Nauja asfalto danga gundo pažeidėjus

Kai asfaltas lygus, norisi spustelėti greičio pedalą. Gedimino Nemunaičio nuotr. Kai asfaltas lygus, norisi spustelėti greičio pedalą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Nauja kelio danga tampa pagunda vairuotojams smarkiau paspausti greičio pedalą. Ukmergės rajono savivaldybėje veikiančiai saugaus eismo komisijai pateikti net keli prašymai riboti eismą neseniai renovuotose eismo vietose.

Saugaus eismo komisijos posėdis, kuriame nagrinėjami rajono gyventojų ir įmonių prašymai, vyko praėjusią savaitę.

„Pušelės“ sodo bendrijos gyventoja kreipėsi dėl, anot jos, apsunkinto pravažiavimo šioje bendrijoje. Teigė, kad vienas žmogus savo sklypo kampe įkalė kuoliuką ir pasodino krūmą. Kitiems dėl to sunku pravažiuoti.

Tačiau komisijos pakalbinta „Pušelės“ sodo bendrijos pirmininkė rimtos problemos neįvardijo, paaiškino, kad želdinys ir kuoliukas privačioje teritorijoje, tad nieko čia nepakeisi.

Komisija gyventojos prašymo nepatenkino – eismo pažeidimų neįžvelgė.

VšĮ „Ukmergės šeimos centras“ laikinoji vadovė Jurgita Vijūnė prašė skirti dviejų automobilių stovėjimo vietas aikštelėje prie jų įstaigos pastato Vienuolyno g. 17.

Komisija paragino vadovę pateikti visus reikiamus dokumentus ir tuomet prašymas bus patenkintas – rezervuotos dvi vietos.

Tapo nesaugu

UAB Ukmergės autobusų parko direktorius Alfonsas Prabišas prašė įrengti kelio ženklą prie autobusų stotelės ties įmonės „Rokiškio sūris“ Ukmergės pienine. Aiškino, kad šia stotele naudojasi ne tik maršrutinių autobusų vairuotojai, bet ir kitų transporto priemonių vairuotojai, trumpindami kelią. Dėl to stotelė keleiviams tapo nesaugi.

Atsižvelgiant į prašymą, nutarta čia įrengti kelio ženklą „Motorinių transporto priemonių eismas draudžiamas“.

Klausimai atidėti

Rožių gatvėje gyvenantis Regimantas Baravykas prašo užtikrinti automobilių stovėjimo tvarką prie daugiabučio namo Rožių g. 5.

Kadangi nebuvo pateikti reikiami dokumentai, klausimo svarstymas atidėtas.

Gautas Deltuvos seniūno Gintaro Radzevičiaus prašymas dėl kelio ženklų įrengimo Deltuvos miestelyje. Klausimas nenagrinėtas ir atidėtas, nes posėdyje nedalyvavo nei seniūnas, nei bet kuris kitas atstovas.

 Dukstynos pagrindinės mokyklos direktorė prašė įrengti kelio ženklą, draudžiantį įvažiuoti į vidinį mokyklos kiemą. Motyvuojama tuo, kad mokinius atvežantys tėvai trukdo specialiajam transportui – mokyklinių autobusėlių eismui, buitinių atliekų vežėjams, kitam aptarnaujančiam transportui.

Kol kas mokyklos vadovės prašymui nepritarta – komisija situaciją aiškinsis ir ieškos galbūt kitų eismo ribojimo priemonių.

Komisija sulaukė vieno Maironio gatvės daugiabučio namo gyventojo prašymo atitverti bordiūrais žalią veją nuo vietos, skirtos stovėti automobiliams. Bet kiti namo gyventojai tokio sumanymo nepalaikė, nes jam įgyvendinti būtų panaudotos jų namo kaupiamosios lėšos.

Esant tokiai situacijai, nepritarė prašymui ir komisija.

Šešuolių seniūnija pateikė prašymą įrengti ženklus „Gyvenvietės pradžia“ ir „Gyvenvietės pabaiga“. Prašymui pritarta – seniūnijos gyvenvietės pradžia ir pabaiga bus pažymėtos.

Ribos stovėjimo laiką

Klaipėdos gatvėje esanti „Ukmergės vaistinė“ pateikė prašymą įrengti kelio ženklą „Stovėjimo ribotą laiką vieta“ ties jų vaistine. Prašymas bus patenkintas. Ribotą laiką bus galima stovėti darbo dienomis ir darbo valandomis.

Ribojimas bus ne visoje aikštelė, o ties Klaipėdos g. 17 namu – arčiau „Ukmergės vaistinės“.

Klaipėdos gatvėje tai jau ne pirmas kartas, kai ženklais nusprendžiama riboti stovėjimo laiką.

Ukmergiškių prašymas riboti čia stovėjimo laiką buvo gautas ir prieš dvejus metus. Argumentuota, kad čia neįmanoma trumpam pasistatyti automobilio – visos vietos nuolatos užimtos.

 Prašymas tada buvo patenkintas – ženklai pastatyti. Tačiau tuomet pasiskundė „Sodros“ skyriaus darbuotojai, kurie teigė, kad jie atvykę į darbą nebeturi kur palikti automobilių.

Ir į jų skundą buvo sureaguota – ženklai nuimti. Dabar vėl bus pastatyti, tik jau ne visoje aikštelėje – ties „Sodra“ ribojimo ženklų nebus.

Komisijoje gautas Ukmergės butų ūkio prašymas pastatyti transporto priemonėms stovėti draudžiantį ženklą prie Jaunimo g. 13 namo. Prašymui nepritarta. Kol kas viskas palikta taip, kaip buvę.

Prašo riboti greitį

UAB Ukmergės butų ūkis taip pat prašė įrengti kelio ženklus Anykščių ir S. Daukanto gatvėje, nes buvo išasfaltuota atkarpa ir iš karto atsirado vairuotojų, norinčių paspausti greičio pedalą.

Prašyta tarp Anykščių gatvės 35 bei S. Daukanto g. 63 bei 67 daugiabučių namų įrengti kalnelius. Tačiau tam dar būtinas gyventojų pritarimas, nes įrengus kalnelius padidėtų triukšmas. Taigi, prašymui kol kas nepritarta.

Sulaukta ir kito panašaus prašymo – riboti greitį naujai išasfaltuotoje Kareivinių gatvėje, esą čia viršijamas greitis ir sankryžoje su V. Krėvės gatve yra nesaugu. Tačiau nutarta, kad kol kas greičio ribojimo ženklų įrengti nėra pagrindo.

Jaunimo gatvės gyventojas komisiją informavo, kad prie šios gatvės 60 numeriu pažymėto namo užstatomas įvažiavimas. Prašė paženklinti geltona linija. Prašymas nepatenkintas, kol kas nutarta nieko nekeisti.

Nuo sausio keičiasi šviesoforų signalų tvarka. Komisijos posėdyje ją išsamiai pristatė rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus. Pažymėjo, kad naujoji tvarka palengvins eismo situaciją.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų