Spausdinti šį puslapį

Bus šviesiau, kai pasnigs

Į redakciją paskambinęs ukmergiškis teiravosi apie Ukmergės gatvių apšvietimą. Klausė kelintą valandą jis yra įjungiamas ir išjungiamas.

Rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas Algimantas Šuminskas informavo, kad apšvietimas miesto gatvėse įsijungia ir išsijungia automatiškai pagal astronominius laikrodžius. Žinoma, su leistinomis paklaidomis.

Pasak jo, sukant mūsų laikrodžius rudenį ir pavasarį visada atsiranda daugiau netikslumų. Iš viso mieste yra 50 apšvietimo valdymo spintų. Jose yra paliktas nustatytas gamyklinis astronominės relės jungimo laikas.

Problemų dėl tamsos gyventojai daugiausiai įžvelgia rudenį, kai dienos sutrumpėja, orai tampa lietingi ir apniukę net dienomis. Tačiau, anot pašnekovo, nieko čia nepakeisi, taip būna kiekvieną rudenį, o iškritus sniegui taps šviesiau.

Automatiškai apšvietimo prietaisų reguliavimas Ukmergėje įdiegtas nuo 2006 metų.

Miesto apšvietimu šiuo metu rūpinasi konkursą laimėjusi UAB „Ukmergės versmė“.

Statybos ir infrastruktūros skyriaus vyriausiasis specialistas A. Šuminskas taip pat priminė, kad ankstesniais metais taupant biudžeto lėšas nakties metu miesto apšvietimas būdavo kuriam laikui išjungiamas, tačiau dabar jau nebe.

Tiesa, lėšų miesto apšvietimui kasmet reikia daugiau ne tik dėl to. Plečiantis miestui daugėja ir kraštinių gatvių namų gyventojų, pageidaujančių apšvietimo.

„Ar nederėtų taupant lėšas bent trumpam užgesinti dabar  visą naktį švytintį  miesto piliakalnį?“ – tokio sulaukėme dar vieno ukmergiškio klausimo.

A.Šuminskas mano, kad piliakalnį apšviečiantis elektrą tausojantis LED apšvietimas yra ekonomiškas, tad biudžetui nėra labai skausmingas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)