Spausdinti šį puslapį

Šįmet miestą Kalėdoms puoš profesionalai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Puošiant miestą, pasikeis puošybos elementai, šviesos bei visas dizainas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Puošiant miestą, pasikeis puošybos elementai, šviesos bei visas dizainas.

Šįmet mūsų miesto puošyba Kalėdoms bus patikėta profesionaliems dizaineriams. Taip nusprendė rajono savivaldybės administracija. „Tie patys metai iš metų naudojami puošybos elementai ir jo dizainas visiems jau buvo gerokai pabodę“, – tokio sprendimo būtinybę paaiškino už miesto įvaizdžio formavimą atsakinga rajono mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Kalėdoms bus puošiamos tos pačios miesto erdvės – aikštės prie Kultūros centro bei savivaldybės, Vytauto, Vilniaus iki tilto per Šventąją, Gedimino, Kauno gatvės, tiltas ir piliakalnis.

Tačiau, kaip sakė mero pavaduotoja, pasikeis puošybos elementai, šviesos bei visas dizainas. Kaip jis atrodys, dar nenorėjo detalizuoti. „Tegul tai bus miestiečiams kalėdinė staigmena“, – sakė ji.

Tiesa, patikino ji, dirbtinių elektroninių eglės karkasų Ukmergėje, kaip kituose miestuose, tikrai nebus: Ukmergė turi išskirtinumą – gyvą eglę. Netgi jų dvi – viena auga aikštėje prie Kultūros centro, kita – kitapus gatvės – prie Švč. Trejybės bažnyčios. „Tačiau puošime vieną – prie Kultūros centro“, – sakė mero pavaduotoja.

Visomis puošimo priemonėmis pasirūpins miestą puošianti įmonė. Ji bus atrinkta viešojo konkurso būdu.

Apskaičiuota, jog kalėdinei puošybai reikės apie 15 tūkst. eurų. Jie jau yra numatyti rajono biudžete.

Iki šiol Ukmergės miestas buvo puošiamas ūkiniu būdu. Tai, mero pavaduotojos teigimu, kainavo, žinoma, pigiau. „Tačiau eidavome patys, savivaldybės bei miesto seniūnijos darbuotojai ir kaip išmanėme, taip ir sukabindavome žaislus bei girliandas“, – prisiminė ji.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)